השבוע אני מארח שוב את רן כליף. רן הוא מטפל ברפואה יפנית וסינית, המייסד של כללית רפואה משלימה ועוסק במחקר של המוח ומדעי התודעה
שוחחנו על ניקוטין, החומר המצוי בטבע וההשפעות שלו על גוף האדם
איך ניקוטין נקלט בגוף ומה הוא עושה למערכת הביולוגית שלנו, למה זה טוב, איזה בעיות נפוצות הוא יכול לרפא? (מסתבר שהמון)
מה ההבדל בין ניקוטין לסיגריות? האם ניקוטין הוא בכלל החומר הממכר בסיגריות?
ואם לא, אז מה ממכר אותנו בעישון?
איך ניקוטין משפיע עלינו ואיך אפשר לצרוך אותו בצורה שלא פוגעת בבריאות כמו עישון?
איך ניקוטין קשור להפרעות קשב, דכאון ואלצהיימר?
דיברנו על לונג קוביד, השפעת הזריקות ואיך גם במקרה הזה ניקוטין יכול לסייע בריפוי ההשפעות השונות של תופעות הלוואי שאנשים חווים.
ובעיקר דיברנו על הגוף שלנו, על הטבע שלנו וכמה הם קשורים, ואיך בהבנה של עצמינו והטבע סביבנו אפשר לרפא ולפתור כל בעיה שהיא.
תאריך עליית הפרק לאוויר: 01/09/2024.
מתן: אהלן מאזינות ומאזינים יקרים, ברוכים הבאים לפרק מספר 138 של "תחושת בטן".
[מוזיקת פתיחה]
שבוע טוב, אהובות ואהובים, ברוך הבא לעוד פרק של הפודקאסט. אני מתן חכימי, חוקר עצמאי, כותב ומחבר הספר "חוקי בטן". בעשור האחרון אני חוקר את הקשר בין הבחירות, האמונות וההרגלים שלנו לבריאות שלנו. מעבר לפודקאסט, יש עוד מספר ערוצים, בהם אני חולק ידע מעמיק בנושא בריאות, התפתחות וריפוי עצמי, ביניהם הניוזלטר השבועי והאקדמיה של "תחושת בטן". יצרנו את האקדמיה כדי להנגיש, מעבר לפודקאסט, קורסים מעמיקים בכל מה שנוגע לבריאות, ריפוי והתפתחות גוף-נפש. בעולם בו תאגידים מרוויחים מחולי, להיות בריאים זה אקט ריבוני. הכול באתר matanhakimi.com.
השבוע בפודקאסט אני מארח שוב את רן כליף. רן הוא מטפל ברפואה יפנית וסינית, המייסד של "כללית רפואה משלימה" ועוסק במחקר של המוח ומדעי התודעה. כרגיל להגיד שאם מצאתם ערך בפרק הזה, אנא מכם תחלקו אותו. שתהיה האזנה נעימה.
אהלן שוב, רן כליף.
רן: אהלן אהלן, איזה כיף לראות אותך עוד פעם.
מתן: תמיד תמיד, אני, מי שרואה עכשיו אותנו בווידאו, אני עף על הלוק שלך. אתה בעצם עם משקפיים לאור כחול, שאני גם שם בלילות. רוצה להגיד למה אתה שם אותם? אני חושב שזה חשוב לשמוע.
רן: ברור, אנחנו בעצם אמורים לקבל לקראת הערב אור אדום עד השקיעה, כי השמש מתרחקת מאיתנו. אז אנחנו בעצם צריכים לקבל את מה שאנחנו קוראים לו high band באינפרא-רד, בשביל להפעיל מה שנקרא מלטונין, שזה נוירוטרנסמיטור שמסייע לנו להיכנס למצב של שינה, ובסופו של דבר להביא את המוח שלנו לשינה, שנת תטא, מה שנקרא REM sleep, ובסופו של דבר לשנת דלתא, שבה אנחנו מפרישים pinoline, ואנחנו מתחילים להפריש human growth hormone וליטרלי להחליף חצי מיליארד תאים בשש שעות. [מתן מהמהם] וזה נהדר. עכשיו, כשאנחנו חשופים לאור כחול, שזה בעצם החלק הגבוה של ה-visible light, לכיוון ה-UV, כמו שמחשבים פולטים, טלוויזיות פולטות, טלפונים פולטים, נורות לבנות, פלורסנטים, CFL-ים, בלילות, והכול סינתטי, אז אנחנו כביכול מדמים משהו שהוא אור בוקר, ואנחנו בעצם נמנע מעצמנו את החסד הזה של המלטונין, שלא רק עוזר לנו לישון, ולהחליף את הגוף שלנו, הוא אחד מהחומרים האנטי-סרטניים הכי חשובים שיש בעולם בתוך הגוף שלנו. אז כשאני שם את המשקפיים האלה אני בעצם בולם אור כחול, ואני רואה אותך טיפה צהבהב-אדמדם, [מתן מהמהם] כאילו אנחנו עכשיו באיזה שקיעה רומנטית. זה בעצם מה שאני עושה עם משקפיים של עשרה דולר, של גיימרים, שמונע מהם אחר כך נדודי שינה, וגם מצבים של דיכאון. אז אני משתמש בזה, כן.
מתן: אני גם עושה את זה, אפילו לפעמים בשדות תעופה, אני בערב בשדה, ותמיד אנשים מסתכלים עליי מוזר, אבל לפי מה שאמרת, מעניין שאתה רואה אותי באור חמים, אולי גם האנרגיה מותאמת.
רן: בוודאי, זה… קודם כל בשבילי זה מאוד עוזר, לפעמים אני עובד שעות ערב מאוחרות מול מסך, בבוקר אני מול אנשים, מסייע לאנשים, מלמד, ובערב זה הזמן שקט שלי, שאני קורא, כותב, יוצר, חוקר, שעות ערב שקטות, ואני לא רוצה להזיק לעצמי, אז ככה אני שם את הדבר הזה, ומה שנקרא, בא לציון גואל.
מתן: [מהמהם] נפלא. אני רוצה להתחיל את הפרק בלספר לך סיפור קצר. אני, כשהייתי בתיכון, עישנתי סיגריות, משהו כמו איזה שנה כזאת, אתה יודע, עישון חברתי, לא שיש עישון שהוא לא חברתי, ובמהלך השירות הצבאי שלי אובחנתי עם קוליטיס, ואתה יודע, הייתי מטופל על תרופות, ואחרי זה עברתי לגור בניו יורק, ולפני שנסעתי לטיול אחרי צבא, באתי לארץ לפגוש איזה רופאה שהחליפה לי… גסטרואנטרולוגית שהחליפה לי את התרופות, ואתה יודע, אני באיזה חוסר אונים כזה, אומר לה - "תגידי, אין איזה שום דבר שאני יכול לעשות לשפר את המצב שלי?" אז היא אמרה, "תשמע, יצא איזה מחקר שסיגריות יכולות לעזור למי שיש לו קוליטיס". עכשיו, אתה יודע, בתור אחד שעישן פעם, אתה יודע, נדלקו לי העיניים, אמרתי - "זה מה שאת מציעה לי? איזה כיף". ויצאתי לטיול אחרי צבא, וכל ערב, באיזה שש בערב, הייתי מתיישב, מעשן סיגריה אחת, ומתענג עליה, כאילו זה הדבר הכי טוב שקרה לי. ואפילו חברים היו צוחקים עליי. ואתה יודע, כמובן שזה לא החזיק יותר מכמה חודשים, הפסקתי לעשן, ולימים קצת כעסתי על אותה רופאה, כי אמרתי, איך זה כאילו שרופאה ממליצה לבן אדם לעשן סיגריה, שאולי במחקר זה נמצא שזה עובר, אבל זה עושה לי יותר נזק לבריאות. וסחבתי את הטינה הזאת, עד שלפני כמה שבועות, או כמה חודשים, פתאום התחלתי לשמוע שוב על הנושא הזה שנקרא ניקוטין. שמעתי עליו בהתחלה ממך, ואחרי זה מטאקר קרלסון, ואחרי זה מאנדרו הוברמן, והבנתי שיש פה איזה נושא מעניין, וחשבתי ששווה שנקדיש לזה איזה פרק, איך קורה המצב הזה?
רן: הוברמן הוא אחד מהאנשים שבאמת כדאי להקשיב להם. זה דוגמה לאדם שהוא בהחלט חוקר, והמחקר יותר מעניין אותו מאשר אג'נדות. וזה באמת מקסים לראות אנשים כאלה. אין הרבה אנשים כאלה, שגם שייכים ל-mainstream science, אבל בהחלט שומרים על חשיבה עצמאית בחלק כל כך גדול מהפודקאסטים שלו. מעניין אגב, איך אתה הרגשת בתקופה הזאת, כשעישנת בלילות?
מתן: אז תשמע, קשה לי ממש להיזכר, אבל אני זוכר שהיה בסדר בתקופה הזאת, אתה יודע, הייתי גם במרכז אמריקה, היה הרבה דברים שהשפיעו עליי לטובה.
רן: [מצחקק] מן הסתם.
מתן: כן.
רן: כן. אגב, בכל סיגריה כזאת ממוצעת, סיגריה מסחרית, יש בין 1 ל-1.5 מיליגרם ניקוטין, שזה כמות מזערית יחסית בשביל מה שאתה בעצם מתאר, כי למעשה Ulcerative Colitis או קוליטיס, הן מגיבות לניקוטין נפלא, פשוט במספרים קצת יותר גבוהים, והמחקר למעשה גם מדבר על מספרים יותר גבוהים, אבל המחקר מדבר על ניקוטין. הוא לא מדבר על עוד 599 חומרים רעילים שנמצאים בסיגריה, מסרטנים, שמתוכם 15 פירזינים שהם הם הממכרים בעצם וגורמים לאנשים להתמכר לסיגריה. ב-1994 אגב, ה… כל ה-CEOs, למעשה, כל המנהלים של החברות טבק המובילות בארצות הברית זומנו לבית הנבחרים האמריקאי בשביל לתת עדות האם ניקוטין הוא ממכר. וזה היה באפריל, ב-14 לאפריל 1994. והם עמדו בשבועה ונשבעו שניקוטין הוא לא ממכר. ומאוד כעסו עליהם על זה, כי המטרה הייתה בסופו של דבר להוציא את הניקוטין מהחוק. והנושא הזה בעצם הושבת על ידי קבוצה של CEOs, שתכל'ס אמרו את האמת. הם לא נשאלו האם המוצרים שלהם ממכרים, הם נשאלו האם ניקוטין ממכר. והתשובה שלהם הייתה שלילית - הניקוטין לא ממכר. והם גם לא שיקרו בשבועה שלהם. ואז באוגוסט 94', שזה בסך הכול מה? שלושה חודשים אחרי, ארבעה חודשים אחרי, אז ה-FDA ריכז פאנל של מומחים בשביל להצהיר שניקוטין כן ממכר, בשביל להתחיל תהליכים בנושא. אבל הם לא הצליחו להוציא, אפילו מתעשיית הסיגריות, שאני בכלל לא בעדה in any way, אבל הם לא הצליחו להוציא אפילו שבועת שקר [מצחקק] מאותה תעשייה שהורגת כל כך הרבה אנשים מסיבות אחרות. אז זה קצת מעניין העניין הזה של ההשתלשלות של העניינים בנושא הזה.
מתן: תגיד, בוא ניקח רגע צעד אחורה, ובא לי להבין רגע, כי זה דוּבּר, אבל למה בעצם, מה הקשר בין הגוף שלנו לבין ניקוטין? למה ניקוטין, אנחנו צריכים גם להבין באמת מה הוא עושה לנו, אבל כמו שהוא משפר את הקוליטיס, אז הבנתי שיש עוד דברים שהוא עושה שמועילים לנו, אבל בעצם מה הקשר בין ניקוטין לגוף שלנו?
רן: כן, אז קודם כל, אם אנחנו נסתכל על, בכלל, מה זה הדבר הזה, זה יש יותר בעצם… יש קבוצה של צמחים בעולם, שנקראת genus Nicotiana, זה השם שלה, וזה בערך משהו כמו יותר משישים species, שישים זנים שונים, שהם בדרך כלל, בוא נגיד, הם מקומיים לצפון ודרום אמריקה. יש גם באוסטרליה כאלה, יש באפריקה, ויש ב-South Pacific, בדרום הפסיפיק. ויש כאלה שגם מגודלים בסין ובהודו. כלומר, מה זה אומר? זה אומר שניקוטין וצמחים עתירי ניקוטין, ברמה זו או אחרת, הם חלק מהמארג של הפלנטה הזאת. זה לא איזה מקום מיוחד על איזה הר משונה שאתה צריך לרוץ אליו ורק שמה יש את זה, זה משהו שהוא מאוד מאוד מאוד נפוץ. דבר נוסף, זה צריך להבין שמידת הנפיצות, מידת השכיחות של צמחים, מעידה על ה-biodiversity של בני האדם, של החיות שחיות בתוך הצמחייה הזאת. וזה אומר שאנחנו לא… הגוף שלנו, תכף אנחנו נראה, הוא לא זר לניקוטין. הגוף שלנו מכיל למעשה פורטים, כמו שערים, במבנה שלנו לניקוטין, כמו שיש לנו שערים לכל מיני דברים, כמו אפילו לאדרנלין, לדופמין וכולי וכולי. עכשיו, דבר נוסף זה שכל הדבר הזה, אנחנו קוראים לו בשפה שלנו צמחי טבק. כלומר, את כולם אפשר להפיק מהם או סיגריות או כל צורה אחרת שצורכים ניקוטין. אז זה חשוב מאוד לזכור את הדבר הזה. זה ממש קבוצה עצומה, עצומה, עצומה של צמחים. הדבר הנוסף שאנשים לא יודעים, זה שצמחים זה גם דברים שאנחנו אוכלים. כלומר, כל ה-Nightshade Family, מה שנקרא הסולניים, הם עתירי ניקוטין. חצילים הוא מלא ניקוטין, עגבניות מלאות ניקוטין, קישואים, פלפל צ'ילי, קינמון, אתה מבין, יש עוד ועוד, אני יכול לשבת ולהמשיך לדבר על זה, אבל יש דברים שאנשים קונים בשוק והם צורכים ניקוטין, הם אפילו לא יודעים את זה, וזה עושה לנו כל מיני דברים נפלאים לגוף. ומה זה היה אומר? שצריך לשים על העגבנייה ועל הקישוא, כמו שיש את ה-label-ים לסיגריות - "חומר ממכר, היזהרו" וכו'? כאילו זה… [מצחקק] יש פה איזושהו בעיה עם הנושא הזה, של ה-labeling.
הדבר הנוסף זה, צריך לחשוב על ההיסטוריה של זה, מתי בעצם יש לנו evidences, יש לנו התנהגויות בהיסטוריה של שימוש בניקוטין? 1400 לפני הספירה יש כבר evidences, כבר records, שמקסיקנים ואינדיאנים היו משתמשים בדבר הזה. ואני חי במקום של אינדיאנים, ויש לנו פה גם מקסיקנים, והם משתמשים בזה בכלל לא בעישון. הם משתמשים בזה בלעיסה. [מתן מהמהם] הם לא מעשנים את זה, הם יודעים שזה גורם נזק לריאה, העישון עצמו, ה-tar. גם אם אנחנו לא משתמשים בסיגריות סינתטיות או סיגריות שהן commercial. אנחנו משתמשים, נגיד, בגלגול עצמי, אבל האפר שנוצר בפנים, הוא גורם נזק, זה ברור. בלי קשר לחומרים סינתטיים מסרטנים אחרים. אז הם יודעים את זה. הם משתמשים בזה לסיבות אחרות לגמרי. ואחד מהסיבות שאני הרבה פעמים שואל, אז הם אומרים, המקור שלנו, הם אומרים, המקור המקור זה אנחנו חיינו פה בג'ונגלים, מאוד דחוסים, לא היו הרבה אנשים, אבל היו הרבה נחשים. מרכז אמריקה, דרום אמריקה, זה אחד המקומות הכי עתירי נחשים ארסיים שבכלל יש. ואם אנחנו רוצים לעבד את השדות, להיכנס לג'ונגלים, ליערות, לקטוף דברים, לצוד, אנחנו… היו מכלים אותנו, הנחשים האלה. זה אחד מהדרכים שלנו להתמודד עם ארס נחשים. זה לא סוד שהנחשים, הרבה מאוד נחשים, האֲרָסִים שלהם תוקפים את קולטני הניקוטין במערכת העצבים שלנו. לתאי העצבים שלנו יש קולטני ניקוטין, נקראים Alpha-7 Acetylcholine Receptors. נקרא להם קולטני ניקוטין, יותר קל.
מתן: אוקיי.
רן: ומה שהם עושים, הם בלי לדעת ביולוגיה, יש להם מה שנקרא tradition, ניסיון. אם הם מציפים את הגוף שלהם בזה, בניקוטין טבעי, כמובן, מלעיסה או מספיגה אחרת, שאני יכול גם לדבר איך אחרת אפשר לקחת את זה, אז הם מציפים את התאים שלהם, והסיכוי שלהם למות מהכשת נחש ארסי הוא הרבה יותר נמוך…
מתן: וואו.
רן: לא אומר שהוא לא קיים, אבל הוא הרבה יותר נמוך. ובמידה והם כן נפגעים מזה, הם יכולים לצאת מזה בחיים, בתקופה שבהם לא היו נסיובים, מה שנקרא. לא היה בית חולים לרוץ אליו, מזרק לקחת, מה עשו? ידעו. והיום אנחנו יודעים שארסי הנחשים תוקפים את אותם קולטנים. אז מה עושים? מציפים את הגוף בחומר שיש לו זיקה, affinity, הרבה יותר חזקה מבחינה ביוכימית, לקולטני הניקוטין, כי הם מיועדים לקלוט אותו, ואז ארס הנחש אין לו attachment, הוא לא יכול להתחבר לחלק במערכת העצבים שמשתק אותם.
מתן: יווו.
רן: אז בעצם זה מבודד את זה בדם, זה מסתובב בדם, אבל אין לו לאן ללכת. זה כמו שאתה נכנס לקניון וכל החניות תפוסות, הקניון לא יכול ליהנות מכרטיס האשראי שלך, כי בעצם אין לך איפה להיות, אז אתה הולך. אותו דבר כאן. אז לא כל הנחשים בעצם עושים את העיקרון הזה, אבל הרבה נחשים כמו ה-krait snake, כמו הקינג קוברה, נחשים קשוחים ביותר, הם בעצם, gets void, מה שנקרא, canceled out על ידי הצפה. זה דוגמה לשימוש. יש לזה עוד שימושים שהם השתמשו בזה, למה השתמשו בזה, אבל זה אחד השימושים הנפוצים. סתם לדוגמה, הטבק הזה. הוא הוצג לאירופה ב… בוא נראה, 1559. אז הציגו את הטבק לאירופה, והציגו אותו כטיפול רפואי בתקופה ההיא. אז מי היה? היה השגריר הצרפתי בפורטוגל. קראו לו Jean Nicot de Villemain. על שמו נקרא, ניקוטין, ניקוט.
מתן: גדול.
רן: ובעצם ממנו אנחנו, כל הזן של הניקוטין, מה שנקרא, Nicotiana species, בא על שם אדון ניקוט, השגריר ניקוט. למה? כי הוא זה שקידם את הפופולריות של הניקוטין בחברה, ובכלל נתן את זה בזמנו כמתנה, ממש זרעי ניקוטין, למלך הצרפתי ב-1560. זה בעצם לא עשו בשביל לבנות industry בתקופה ההיא, [מתן מהמהם] אלא בשביל לעזור לאנשים להתמודד עם קסקדות של מחלות, שחלקם הם מחלות מדבקות והרסניות. במיוחד מה שקראו לה אז, The Black Plague, המגפה השחורה, שחיסלה יותר מ-150 מיליון איש, לפחות לפי הרישומים, שאם אפשר בכלל להתייחס אליהם, אולי 50 מיליון יותר או פחות, God knows, אבל זה הרבה אנשים, ועד היום זה נמצא בספרי ההיסטוריה כאחד מהמכות הגדולות ביותר שתקפו את אירופה. מה, כל האנשים שקברו את המתים, טיפלו בחולים ולא חלו בעצמם, כולם הסתובבו עם פייפים, איך מה שנקרא, מקטרות, [מתן מהמהם] שהיו בתקופה ההיא. לא עישנו אז את זה כסיגריה, זה היה מקטרות. היו שמים במקטרת ומעשנים, והם לא חלו.
מתן: וואו.
רן: הם לא חלו, ומה מבינים היום? שאותו Black Plague נתפס על הניקוטין, Alpha 7, אצטיל כולין, רצפטור סייד, וכאשר הם תפסו את התאים של עצמם, אי אפשר היה לגשת לתאים שלהם ולגרום נזק.
מתן: יווו. מטורף.
רן: אז זה בעצם, כן, זה ויונים של נחושת, שעד היום זקנים נשבעים שאם שמים על עצמם את הצמידים האלה הם לא חולים בקסקדה של מחלות, יש בזה המון. למעשה, אנשים שצורכים נחושת בצורתה הניקוטינית, מה שנקרא Copper Nicotinic Acid, הם שומרים על עצמם מקסקדה עצומה של מחלות, כולל הדברים האלה, בגלל הקשר בין נחושת לניקוטין. אז הם שמו על עצמם את הצמידים, הם השתמשו עם… הסתובבו עם פייפ, עם עלי טבק טריים, ושמרו על עצמם מהמחלה הזאת. מה זה אומר? שים לב גם בעניין שלך, של הקוליטיס. שים לב, זה אומר שאם אתה בעצם חשוף לניקוטין טבעי, והתאים במוח שלך בעצם מגיבים לניקוטין באמצעות הפרשת דופמין, אז בעצם המעיים שלך מגיבים לדופמין והדלקת לא מופיעה, כי הקשר של המתח הנפשי והעקה הרגשית חוסכת מאיתנו את הדופמין במרכאות, ואנחנו חשופים לנזק של אדרנלין.
אז פה בעצם מה יוצא? יוצא שכל התהליכים הדלקתיים שמופיעים בגוף, ואיתם מופיע גם האדרנלין הקורוסיבי, המְאַכֵּל, ב-א', מפסיקים להתקיים כשאנחנו מייצרים תגובה דופמינית מצמח. ויש… זה לא רק הצמח הזה, אתה יודע, אנחנו… בוא נסתכל על צמחים שאנשים אפילו, אתה יודע, הם אפילו לא מכירים. אוקיי? אז יש נגיד צמח, שנקרא לבורנום, קוראים לזה גם The Golden Rain Tree, ה… עץ הגשם הזהוב. הוא גודל בכל אירופה, והוא גם כן עובד באותה צורה. יש בו חומר, שנקרא סיסטיזין למיטב זכרוני, [מתן מהמהם] והוא בעצם חוסם את תאי אלפא 7 של הניקוטין במוח שלנו בדיוק באותה צורה. וכאשר לוקחים אותו, אז… את הלבורנום הזה, אנחנו מפיקים את אותו אפקט. כלומר, זה לא רק שמור לניקוטין per se, אלא לכל מה שתופס את התאים, אצלך, את הרצפטור סיידס, את הרצפטורים של אלפא 7. אז כל מה שיש לו benefits, כמו פירות, ירקות שמכילים את הדברים האלה, כמו שתיארתי קודם, הצמח הזה, טבק, לסוגיו, מעל 60 סוגים. דוגמה, הצמח הזה, The Golden Rain Tree, הם כולם, יש להם אפקט מדהים, בגלל שכל פעם שהקולטנים האלה מוצפים במערכת עצבים שלנו, יש כל מיני אפקטים מדהימים, שעם הזמן גילו שהגוף שלנו נהנה מהם. אפשר למנות אותם, אם תרצה.
מתן: רגע, אז אני רוצה שנייה לחזור אחורה, ואז אני ממש אשמח לשמוע, אבל, בעצם, יש לנו קולטני ניקוטין בתאים, זה מה שכאילו אתה מסביר, נכון? אני מבין, נכון?
רן: כן, כן. אכן כן.
מתן: האם יש… כאילו, האם יש עוד קולטנים בגוף שלנו שמותאמים לדברים ספציפיים, או האם זה משהו מאוד מאוד אדיר ומיוחד?
רן: ברור, ברור, סתם לידיעה, יש לנו קולטנים לקנאביס, אחרת לא היינו מגיבים לזה. תראה, אנחנו מגיבים רק אם יש לנו קולטן.
מתן: אוקיי.
רן: זה כמו לדוגמה, אני משדר אליך בתדר 106 הרץ, אבל אם אתה לא קולט אותי ב-106, אתה לא תשמע אותי גם אם אני אצרח…
מתן: [מהמהם] כן.
רן: אתה מבין? אז אם אין לך את האנטנה המתאימה, ואת המקלט הנכון, אתה לא יכול לקלוט אותי. אותו דבר כאן. אם אנחנו מכניסים לגוף חומר, ולגוף אין את הקולטן המתאים, אז או שהוא יגיב לזה בתגובה אלרגית, so called, או תגובה אגרסיבית, או שזה יהיה אדיש. זה כמו לדבר לקירות, מה שנקרא.
מתן: אני מנסה להבין, אם יש לי קולטנים, אם אני צורך עכשיו נענע, או קפאין, או תה?
רן: לא, לא. יש לך לא לנענע, יש לך קולטנים לפנולים, ל-phenolics, מה שנקרא, למבנים הנדיפים, שנקרא לזה, שיש את זה שם, בוודאי. יש לנו קולטנים לכל כך הרבה חומרים מהטבע. אנחנו למעשה, כמו איזה מין… אתה יכול לדמיין לעצמך, זה כמו יחסי lock and key, מנעול מפתח. וכל כך הרבה חומרים מהטבע מתאימים לגוף שלנו, מה שרק מראה שאנחנו חלק מהמארג הזה, של המקום הזה כאן. [מתן מהמהם] וניקוטין, זה לא יוצא דופן. אוקיי? זה כמו שאנחנו צורכים, אנחנו צורכים, לדוגמה חיצונית, אוקיי? אנחנו לא מייצרים ויטמין סי, אלא אם כן אתה אישה בהריון, או מוטציה מיוחדת, בן אדם הוא חלק מהחיות המעטות בטבע שלא מייצר. אז הגוף שלנו יודע לקלוט את זה. הוא מזהה את זה ולוקח את זה, אתה מבין?
מתן: כן.
רן: אחרת לא… נגיד אתה אדם צורך חילבה, לדוגמה. אז יש חלקים בגוף שלנו שמזהים את המינרל המשמעותי שם, כרומיום ו-ונדיום, והוא לוקח את זה, ושם את זה איפה? בלבלב שלנו, ואז אנחנו מייצרים אינסולין, אוקיי? אז הגוף יודע לזהות את מה שהוא צריך והוא לוקח את זה באמצעות receptors. ואת זה יש לנו בגוף בכל מיני מקומות. הניקוטין לדוגמה, יש לו זיקה לאלפא 7; הם יושבים במוח, אתה מבין? מערכת העצבים בעיקר, המרכזית. אז בגלל זה יש שמה אפקט כזה של, עצבי, שבעקבותיו יש קסקדה הורמונלית שמייצרת תגובה עצבית. יש תגובות נוספות שבאות לידי ביטוי במערכת העיכול, במערכת המין, במערכת הלימפה וכולי וכולי. אבל חשוב לזכור שאנחנו בעצם, כמו איזה מין מארג קליטה של כל מה שלטבע יש להציע. [מתן מהמהם] וקולטנים, סליחה, וקולטני ניקוטין הם לא יוצאי דופן בכל רשימת הקולטנים העצומה שיש בתאים שלנו.
מתן: גדול, אז אני רוצה לחזור רגע למה שאמרת עם הנחש. א', אני… אתה יודע, אתה חי בקוסטה ריקה, אני חי בסרי לנקה. פה המקומיים גם לועסים עלים, הם לועסים מה שנקרא "בֶּטֶל" ובתוכו יש גם את הצמח של הניקוטין. אז שתי שאלות שיש לי. האחת היא, האם זה היה רלוונטי עם הנחש, גם אם היו לוקחים את זה אחרי ההכשה של הנחש?
רן: לא.
מתן: לא, רק לפני.
רן: ברור.
מתן: אוקיי. והדבר השני זה שכשאני שואל את המקומיים למה אתם לועסים את הדבר הזה, אז הם מדברים על אנרגיה, הם מדברים על מצב רוח יותר טוב, הם מסתכלים על זה כדבר שהם בוחרים בצורה מושכלת, כלומר, הם… אומנם זה קצת עושה להם כזה איזשהו טיפה היי, אבל הם גם יודעים בדיוק מה הם עושים, בדיוק כמה לצרוך, אז אני מנסה כן לחזור למה שאמרת - מה כן זה עושה לנו? מה כן הפוטנציאל להשתמש בחומר הזה?
רן: אז קודם כל, חשוב לזכור ש… אם כבר, אני יודע… בוא ניקח את מה שמדברים עליו, העניין הזה של high. אז מול high יש גם low, ו-low, קוראים לזה בפסיכולוגיה או בפסיכיאטריה, depression, דיכאון, מלנכוליה, ראיית שחורות, עיצבון, חידלון, ומה זה בכלל אלה? שהגוף שלנו לא, לא… [מתן מתעטש] לבריאות.
מתן: תודה.
רן: שהגוף שלנו לא מפיק ולכן מגיב לדופמינים, לאנדורפינים, לסרוטונין, לאוקסיטוצין, מה שנקרא כל "החבר'ה" האלה, במרכאות, עם השמות המתוסבכים שנותנים לנו תחושה של well-being. אנחנו פשוט שמחים בלי שום סיבה. אז יש אנשים כאלה שיש להם פיזיולוגיה שבעיקר באה לידי ביטוי במיקרוביום, מה שנקרא, במארג החיידקים של המעיים שלהם, שהם מייצרים את כל אותם נוירוטרנסמיטורים שתיארתי, שהם פשוט אנשים שמחים מטבעם, הם מפרשים הכול בראי האנדורפינים, הם מפרשים את החיים בראי האוקסיטוצין, הם מפרשים את החיים בראי הסרוטונין, אז בעצם הם לוקחים כל סיטואציה ורואים את החלק ה… במרכאות, "חיובי" והשמח בה. אנשים שלא מייצרים מהדברים האלה, אז הם לא doped, למה אומרים ברחוב, "he is doped. תעזבו אותו, הוא על איזה חומר", מה שנקרא. מה זה doped? מהמילה דופמין, אוקיי? "he is doped, we have doped here".
מתן: גדול.
רן: אז אנשים שאין להם את ה… בוא נגיד המתנה הזאת, מרגישים שיפור מאוד מאוד גדול, לדוגמה בעישון סיגריות. כמה אנשים אני ראיתי בחיים שלי, שנקלעו למלנכוליה, עיצבון או חידלון, כשהפסיקו לעשן, וכאשר הם מעשנים, הם מרגישים איזה סוג מסוים של שקט בפנים, סוג מסוים של נועם. אי אפשר להאשים אותם. זה לא שהעניין הזה זה סמים. בוא נדבר רק על הניקוטין כרגע, ונפריד את זה מהעישון ומהסיגריות עצמם. בוא ניקח רק את הניקוטין. אפשר היה לתת להם את אותה הרגשה אם היו פשוט לועסים טבק. אם היו שמים את הרגליים שלהם בתוך דלי עם מים חמים ומלא עלי טבק. הם היו מרגישים מצוין אם היו עושים vaping לפנולים, מה שנקרא, לשמן של הטבק. בלי ה-tar, מה שנקרא בלי החלק הפחמי, של השיירים של האפר, מה שנקרא, של העשן.
בוא לא נדבר גם על החומרים הרעילים בסיגריות המודרניות והמסחריות, נזיז את זה הצידה. ניקח רק את הניקוטין. ניתן להם ללעוס את זה, ניתן להם… נדביק להם מדבקה של ניקוטין טבעי, גם את זה יש. ניתן להם מסטיק טבעי שאין בו חומרים רעילים מכל סוג, רק מסטיק של ניקוטין טבעי. הם ירגישו נפלא גם באותה מידה. למה? בגלל התגובה הדופמינית שזה יוצר, בגלל התגובה של הסרוטונין שזה יוצר, בגלל התגובה האוקסיטוצינית שזה יוצר, האנדורפינית שזה יוצר. אז מה אנחנו רואים? שגם פה, בצפון אמריקה, בדרום אמריקה, במרכז אמריקה, בתקופה הישנה, השתמשו פעם בלעיסת ניקוטין בשביל אנשים שהיו נופלים לעיצבון, לחידלון, למלנכוליה. זה היה הדרך שלהם לטפל בזה. הם היו נותנים לאנשים את זה, והם ככה היו מרגישים הרבה יותר טוב. למעשה, זה לא דבר חדש, כן? יש מספר מחקרים כבר מ-2006, שאנחנו מדברים פה לפני הרבה שנים כבר, כן? שממש מוכיחים את זה. ולמעשה אפשר ממש לראות במחקרים איך אזורים מסוימים במוח מגיבים לניקוטין באמצעות הפרשת סרוטונין ודופמין, שזה בעצם שני הכימיקלים העיקריים שחסרים אצל אנשים שסובלים מעיצבון, סובלים מחידלון, סובלים ממלנכוליה. ו… מאוד מאוד פשוט. יש הרבה מאוד חומרים, מה שנקרא, כתובים כבר, שבו אפשר ממש להוכיח שאנשים שצורכים ניקוטין בכל מיני צורות, חשופים לחידלון, עיצבון, דיכאון, חצי מאשר אנשים שלא. קל.
מתן: שיוו. אתה יודע אני חושב בראש שלי על כל מיני אנשים שאני מכיר, בעיקר דווקא מבוגרים, אבל, שמעשנים, ויש משהו, אם אתה שם רגע בצד את השיפוטיות על הסיגריה עצמה, יש משהו בהם שבאמת הם שמחים יותר כשמעשנים. אני רוצה…
רן: ושים לב עוד פעם, זה לא שאני בעד עישון.
מתן: ברור.
רן: העישון עצמו זה קסקדה גרועה של העניין הזה, זה כאילו לקחת את התינוק ולשפוך אותו עם המים. אבל הדרך של אנשים היום לצרוך ניקוטין זה בגלל חוסר ידע. אם אנשים היו יודעים איך הם יכולים להשתמש בניקוטין בצורה בריאה, נכונה, מבוקרת ומועילה, הם יכלו לזרוק את הסיגריות שלהם לפח ועדיין להרגיש נפלא, וגם באיזשהו מקום לשפר את התפקוד של הגוף שלהם בצורה טבעית לחלוטין.
מתן: ראיתי איזשהי כתבה איפשהו, אני כבר… זה היה כשהתחלתי לחקור את הנושא, אבל על אחת מהמדינות באירופה שרוב האזרחים שלה צורכים ניקוטין רק דרך מדבקות, ובאמת האחוזים של סרטן שם יותר נמוכים וחולי שם יותר נמוך, אני לא זוכר מאיזה מדינה זו.
רן: למה? למה? כי חלק מהסרטנים, חלק מהסרטנים, זה נורא מעניין, אני מאוד אשמח לשמוע על המדינה.
מתן: אני אחפש.
רן: זה משהו שאני אוכל ללמוד ממך אם תמצא לי. אבל… זה מאוד מעניין אותי, כי אז אני אלך מיד ואתחיל לחקור את האפידמיולוגיה, מה שנקרא, את התפשטות המחלות שם, של המדינה הזאת. ככה אני אלמד הרבה דברים. אבל חלק מהסרטנים, במיוחד סרטני מוח, by the way, סרטנים של מערכת העצבים המרכזית, מגיבים נפלא לניקוטין. כל כך הרבה פעמים הראו את זה, שאנשים עם סוגים מסוימים של סרטני מוח, בחשיפה של ניקוטין, הסרטנים שלהם מצטמצמים.
מתן: וואו.
רן: ואף אחד לא מדבר על זה. תוך 72 שעות, בן אדם מגיע לצמצום סרטן ששום טיפול כימותרפי או רדיו-תרפי לא עוזר, וקוראים לזה כימו, שזה רעיל, ומצרפים לזה את המילה תרפיה, אבל לך תבין, איך רדיו צירפו לתרפיה והרופא בורח מהחדר. לא ברור לי - אם זה תרפיה, למה אתה בורח? אז כן, יש את הנושא הזה. אז אני לא ראיתי אף אחד שברח מהחדר כי מישהו לועס ניקוטין.
מתן: אז אתה יודע, אני… אתה מדבר על כל מה שאתה אומר… אגב, אתה אומר "אף אחד לא מדבר על זה", אבל גם אף אחד לא מדבר על הקשר של ניקוטין לאפשרות להתגבר על דיכאון, ואתה חושב על תרבויות עתיקות שבמשך שנים עשו משהו ששירת אותם, ופתאום היום הוא כמעט ומוצא מחוץ לחוק, ואנשים צורכים, לצורך העניין כדורים בשביל דיכאון, שלא באמת עוזרים להם בכלל.
רן: הסיבה העיקרית זה שאתה לא יכול לעשות פטנט על הטבע, אז איך תעשה פטנט על ניקוטין? זה לא עובד. אתה לא יכול לעשות פטנט על צמחים. אתה לא יכול לעשות פטנט על פירות, מה, תעשה פטנט על חצילים או על עגבניות? זה לא יעבוד. אז זה לא תופס, מה שנקרא, זה property של הטבע. אז מה שעושים, זה מוציאים את הניקוטין מהחוק, מה שעושים עכשיו בקנדה. גם בקנדה בשביל להדביק מדבקת ניקוטין אתה צריך מרשם רופא. מה שעושים בחלק מהמדינות בארצות הברית, מה שעושים באוסטרליה היום, תסתכל מה קורה באוסטרליה בכל החקיקת ניקוטין החדשה - הם לא מדברים על סיגריות, שים לב, את זה הם משאירים, אבל הניקוטין הם רוצים אותו החוצה, ואין שום בעיה, כי הרי מה, הסיגריות, 599 חומרים, מתוכם 15 פירזינים שהם הממכרים, יש על זה חומרים של הרווארד שמראים, שמוכיחים, שניקוטין לא ממכר, זה הפירזינים שממכרים. ולא סתם זה מראה שהחבר'ה האלה מ-96', אותם CEOs של חברות, לא שיקרו לסנאט. והם לא מדברים על זה, הם אומרים "לא, זה הניקוטין". לקחו את החומר היחיד שלא רק שהוא לא מזיק לנו, הוא עוזר לנו, ועשו ממנו addictive ומסרטן, ואת כל ה-600 האחרים שהכניסו אותם ב-industry, עליהם לא מדברים, זאת שיטה.
עכשיו, תיקח את זה ותגיד ככה - אם נוציא את זה מהסיגריות, אם נוציא גם את המדבקות החוצה, כי אם אנשים לא מעשנים עם ניקוטין אז למה הם צריכים מדבקות? בוא נוציא את זה גם כן החוצה, בוא נוציא את המסטיקים החוצה, אז מי שאין לו גישה לצמח עצמו, שיוציאו אותו גם מחוץ לחוק מן הסתם, כי זה יהיה כמו קנאביס של שנות ה-70, שזה היה ללכת לכלא, אז מה שיקרה זה, שלאנשים לא יהיה איך להגיע לזה, לניקוטין, ואז הם יצטרכו יותר כדורים, לדיכאון ולעוד מחלות אגב, שניקוטין מונע או משפר, שאפשר גם עליהם קצת לדבר.
מתן: אני רוצה שנדבר עליהם, רק בא לי להגיד שנייה, אתה יודע, אחד מהמשפטים הראשונים שגרמו לי להבין שאולי יש פה משהו, זה ששמעתי את טאקר קרלסון באיזה, אתה יודע, הרצאה מאוד רחבה עם המון עיתונאים, מדבר על זה, שבעצם ניקוטין מעלה את הטסטוסטרון אצל גברים, והם לא רוצים גברים עם הרבה טסטוסטרון, אז בגלל זה מוציאים את זה מחוץ לחוק. אבל למה זה מעלה טסטוסטרון בעצם? כאילו, בא לי להבין על זה קצת יותר.
רן: בוא אני אשאל, שים לב, שים לב. ברור לגמרי שטסטוסטרון מושפע באופן הפוך, ביחס הפוך, ממתח נפשי. את זה כבר הוכיחו מזמן. [מתן מהמהם] כלומר, כשאתה עצבני, מתוח, מפחד, הטסטוסטרון שלך נופל. עכשיו, כשאתה עצבני, מתוח, מפחד, הדופמין שלך נופל, הסרוטונין שלך נופל, האנדורפינים שלך נופלים, האוקסיטוצין שלך נופל. כשאתה מעלה את הדופמין שלך, את הסרוטונין שלך, כשאתה מעלה את האנדורפינים שלך, כשאתה מטפס עם האוקסיטוצין שלך, עם הסרוטונין שלך, הטסטוסטרון שלך מגיב לזה, למה? כי אתה קודם כל במצב רוח טוב, יש לך ביטחון עצמי, אתה לא בהישרדות, ולכן האדרנל, האדרנלין שלך לא מטפס. מה קורה כשהאדרנלין, הורמון הפחד, הלחץ וההישרדות מטפס? יש לנו התכווצות שרירים, התכווצות כלי דם, פריפריים בעיקר, ואנחנו מכווצים מה? את כל המערכות הפרא-סימפתטיות שלנו, שלא קשורות לפלז'ר. זה מעיים. זה… סליחה שקשורות לפלז'ר, סליחה. זה מעיים, זה איברי מין, אוקיי? הדוגמה, אז מה יוצא? יוצא שכשאנחנו בעצם ברמות אדרנלין גבוהות, כי אנחנו חשופים לחדשות והיסטריה, למבט לחשדות או לחרדות, לעיתונים היומיים, למלחמות, ללא יודע מה, ואנחנו אין לנו איזשהו, מה שנקרא סיגריה לשבת בחוץ, מה שנקרא קצת להוציא את זה מהראש, אז אנחנו בעצם, אין לנו הגנה. אז מה יוצא? הטסטוסטרון יורד. הוא יורד כי אנחנו בהישרדות. בהישרדות הטסטוסטרון למטה. בגלל שאין לך עכשיו זמן לחשוב על סקס, או לחשוב על אירוטיקה, או לחשוב על הגבריות שלך, או לחשוב על משפחה, או לחשוב להביא ילדים, כשאתה מפחד, מצומצם, מכונס ומצומק. זה לא עובד, אוקיי? מאוד פשוט, לא צריך להיות rocket scientist, או איזה פרופסור לביולוגיה בשביל להבין את זה. טסטוסטרון או ייצור טסטוסטרון, הוא קשור לחלק הפרא-סימפטטי, למערכת הזאתי של העונג, של השקט, של הרווחה, של השלווה. שמה הוא מיוצר.
מתן: גדול. אתה יודע, אני רוצה לשמוע על עוד דברים שתומכים בגוף, אבל אני רוצה לספר לך על משהו, כי דיברנו על הדיכאון, ושמעתי שגם יש איזשהו קשר בין ניקוטין לבין קשב וריכוז, ולפני יומיים ראיתי ב…
רן: עצום.
מתן: כן, אני רוצה שתרחיב, אבל לפני יומיים ראיתי בחורה באינסטגרם, שמעלה תמונה, שהיא מחזיקה ביד את הקופסה הריקה שלה, האטנט שלה, והיא אומרת, "אם למישהו יש לסדר לי אפילו כדור אחד-שתיים, אני ממש אשמח", אני… כנראה שהיא סטודנטית, ואתה אומר, בואנה, אם אתה שנייה כאילו מסתכל על זה בעין ביקורתית, בעצם יש לך בן אדם שאומר לך - "אני צריך איזשהו סם, מי יכול לארגן לי?" וזה נראה נורא לגיטימי, בעוד אומרים לך שהניקוטין הוא בעייתי, אז אמרתי לעצמי, בואנה, אתה חושב שאם סטודנטים היו יכולים להשתמש בניקוטין, ולא היו צריכים להיות תלויים בתרופות כימיות קשות שפוגעות בהם.
רן: כן, זה אטנט, או מה שנקרא בארצות הברית אדֶרָל, [מתן מהמהם] שהוא בעצם החומר החשוב ביותר באוניברסיטאות ובקולג'ים. לוקחים אותו בלי קשר ל-ADHD, אנשים לוקחים אותו כדי להתרכז, כדי לא לישון בלילות, להיות מפוקסים הרבה זמן, לא לאכול, אז אנשים לוקחים אותו, נשארים רזים גם, לוקחים אותו, נשארים רזים, כל מיני תופעות שהוא עושה, אבל הוא ממכר, ויש לו השלכות כבדות על הכבד, על הכליות, מערכת העצבים שלנו, על מאזן הסידן שלנו, יש לו המון השלכות לדבר הזה, אבל מה שחשוב זה תרופה עם פטנט, והיא עושה מלא מלא כסף. אבל צריך לזכור ש-ADHD, מה שנקרא תסמונת היפראקטיביות, שאפשר לפתור אותה באופן מוחלט על ידי שינוי תזונה, פה אין שאלה בכלל, את זה כבר הוכיחו בשנות ה-80, והיא בעצם כל כולה קשורה לתזונה ירודה ולחשיפה לרעלנים במזון ובמים. בוא נשים את זה רגע בצד, וניקח את הבן אדם הזה שהוא מורעל עם המזון והמים שלו, וניתן לו מנה מבוקרת של ניקוטין טבעי, אז אנחנו נראה שכל החוסר שקט שלו, כל האימפולסיביות, כל החוסר ריכוז, הכול עוזב אותו, והוא פשוט נעשה ממוקד כמו לייזר. וכמה אנשים, אני יצא לי לראות, שהחליטו להיגמל מהחומר הזה שהם לוקחים, חומר למעשה ממכר בדיוק כמו הרואין, אפילו ריטלין, מה זה? מי שיפתח קצת כימיה וילמד, משפחה של סמים לכל דבר, כאילו, זה משפחת קוקאין, למיטב זכרוני אין הרבה הבדל ביניהם מבחינה מולקולרית, יכולים לשבת ולראות ול… תכל'ס אתה מקבל סמים מסוכן סמים, לצורך הנושא הזה זה הרופא שלך. רק שזה פשוט מפרנס מערכת. וברגע שאנחנו לוקחים ניקוטין, אנחנו קודם כל מרגיעים את הבן אדם, למה הוא מתחיל לייצר דופמין, הוא מתחיל לייצר אנדורפינים. יש לו גם elevated mood, הוא מתחיל להרגיש יותר נעים עם עצמו, הביטחון העצמי שלו עולה. למה? הוא מתמלא בסרוטונין. כל פעם שאתה מתמלא בסרוטונין, המצב רוח שלך יותר טוב.
אנשים… איך אנחנו יודעים שבן אדם ישן טוב בלילה? הוא ייצר מלא מלטונין, מלטונין זה ה-precursor, המולקולה שממנה נוצר סרוטונין, הוא קם בבוקר יש לו מצב רוח טוב. ככה אנחנו יודעים שהבן אדם ישן טוב, מייצר הרבה מלטונין. יש לו מספיק סרוטונין, יש לו מצב רוח טוב. מי שמתעורר בבוקר עם morning blues, זה בן אדם שלא מייצר סרוטונין. הוא לא עושה את זה. אם הוא היה לוקח קצת ניקוטין, הגוף שלו היה מתאושש מיד. זה אחת הסיבות שאנשים השתמשו בעבר בניקוטין על הבוקר. על הבוקר אנשים הולכים, לוקחים סיגריה לפני שהם מתחילים את היום, הם לוקחים את זה כי אחרת הם עצבניים, יש להם איזה נהייה לזה, משהו בפנים עושה להם את זה, וזה עוזר להם, זה פשוט עוזר להם. אני מכיר אישית כמה אנשים שלא אהבו לעשן. הם לא אוהבים את הריח, הם לא אוהבים את הטעם, הם לוקחים סיגריה… הם לא מכורים בכלל, הם לוקחים סיגריה כל בוקר כי זה מסדר להם את הבוקר. הם יכולים להסתדר עם הילדים, יכולים להסתדר עם האישה, יכולים להסתדר עם החיים.
מתן: מעניין.
רן: אבל זאת בחירה שהיא בחירה לקויה מבחינת המוצר. הם בחרו מוצר לא תקין. יש מוצרים שעוזרים; סיגריה היא גורמת לנזק, אבל הם יודעים שזה עושה להם משהו מבחינה פנימית, וזה פותר להם.
מתן: יש משהו שעלה מולך, שאני סקרן לגביו, נזהר מלהיכנס אליו אבל גם סקרן לגביו, אני חושב שזה מעניין, כי בעצם…
רן: שנייה רגע, מתן, אני יכול שנייה להפריע? כי יש לי עוד נקודה חשובה שאני רוצה להגיד להורים.
מתן: בטח.
רן: הורים עם ילדים עם ADHD יכולים פשוט לעשות איזשהו ניסוי קטן. מעבר לשינויי תזונה שאנחנו לא ניכנס כאן, כי זה פשוט כאילו חורג קצת מהעניין, הם יכולים פשוט לתת להם, לחשוף אותם, את הילדים, יותר למזונות שמכילים ניקוטין, כמו חצילים, כמו במיה, okra מה שנקרא, כמו פפריקה, קיין, גוג'י ברי, עגבניות, פלפלים, צ'ילי, תפוחי אדמה לבנים, לא דברים בשמיים, קישואים, כרובית, לתת להם יותר מזה ולראות איך ההתנהגות שלהם, איך ההתנהגות שלהם. והם יכולים לגלות דבר מאוד מעניין - "הילד שלי יותר מפוקס, הוא יותר מרוכז, הוא פחות עצבני, הוא יותר נעים, גם לעצמו", רק מהפעולה הפשוטה הזאת.
מתן: אז לגבי זה, זה מסקרן אותי להבין, האם לבן אדם שרוצה להשתמש בניקוטין כדי לשפר אחד מהדברים שדיברנו עליהם, האם אפשר להשיג מספיק דרך ירקות, או שאנחנו צריכים בעצם לקחת מינון יותר גבוה דרך ממש ניקוטין?
רן: זה תלוי מה אתה רוצה להשיג. [מתן מהמהם] זה ממש ככה. זה מאוד תלוי מה אתה רוצה להשיג.
מתן: אוקיי.
רן: אם אנחנו… ניתן דוגמה, אם אנחנו, צריכים להבין שאנחנו, in a way, לא חיים באותו עידן של פעם, של 1400 לספירה, 1500 לספירה, פה במרכז אמריקה, או בסין, או באינדיה, או באזור שאתה נמצא. אז התזונה הייתה מה? רק אורגנית, לא היה industry, כול המזון היה יד ראשונה, מה שנקרא farm to mouth, וזה… לא היה עם מה להתמודד ועם מה להילחם. אנשים שיש להם תזונה נקייה, מה שנקרא, הם אוכלים יד ראשונה, הם אוכלים אורגני, הם אוכלים ירקות, הם אוכלים פירות, הם לא אוכלים מזון ארוז ומוכן, המים שלהם טובים, טהורים, הם יפיקו מהירקות והפירות האלה שאני תיארתי הרגשה הרבה יותר מידית. למה? כי הרצפטורים שלהם במוח פנויים. יש להם מעיים בריאות, יש להם תגובה ישירה לניקוטין, המעיים ישר מגיבות, מתחילות לייצר סרוטונין, לייצר אנולו-טרנסמיטורים של הדופמין, מיד מתחילים לפעול. אין להם חסימות בגלל רעלנים של מתכות כבדות, של חומרים סינתטיים, של פלסטיקים חוסמים, אין להם את הדבר הזה. אבל כשאתה מדבר פה על בן אדם עם תזונה ממוצעת, שהוא בעצם, במים יש לו 240 אלף חלקיקי פלסטיק, 750 אלף חומרים סינתטיים, מתכות כבדות וזה, יש לו עוד דברים, חלקם לוקחים גם תרופות, הגוף שלהם הוא מאוד מאוד חסום in a way, והם יצטרכו להשתמש באיזשהו מוצר, כי התגובה שלהם היא גם בדיליי, גם בהשהיה, והיא גם יותר נמוכה, כי זה מה שהגוף שלהם יודע לתת.
מתן: אז האם נגענו בכל הדברים שהניקוטין תומך בהם, או יש עוד דברים?
רן: ממש לא, יש רשימה ארוכה מכדי כל הלילה הזה לדבר, אבל אנחנו יכולים כן להגיד על כמה דברים שבאמת לדעתי אנשים ירצו לשמוע.
מתן: בבקשה.
רן: ואחד מהם, זה קודם כל צריך לזכור, כבר בוועידה הזאת, היה פעם מה שנקרא The Global Forum on Nicotine, היה פעם Global Forum על ניקוטין, שקצת הושמד, וזה היה ב-2014, ופרופסור פולוסה המפורסם, מי שרוצה שילמד עליו קצת, הוא הראה, הוכיח במצגת מדהימה באותו זמן, שהייתה, שקודם כל הוא לא קרצינוגן, הוא לא מסרטן. [מתן מהמהם] שתיים, הוא לא גורם לסרטן ריאות. זה לא מה שגורם. יש לו אפקט מינימלי על המערכת הקרדיו-וסקולרית. כלומר, הוא לא גורם נזק לזה כמו שטוענים שהוא גורם. ולמעשה in a way, אנשים עם senile heart, מה שנקרא, עם לב שהוא עצלן, זה עושה להם משהו נפלא. אז זה קודם כל דבר אחד. דבר שני, כבר ב-1966, שים לב, 1966, כמה אנחנו מדברים פה? על 60 שנה כמעט, הרולד קאן, שהיה אפידמיולוג, חוקר התפשטות מחלות, ב-NIH National Institute of Health, האמריקאי, והוא בעצם גם שירת בצבא האמריקאי כאיש מדע, הוא הראה שניקוטין משפר מאוד מצבים של פרקינסון. כמה אנשים אני ראיתי בעבודה שלי, בתקופה שעדיין לא הבנתי את זה, לקח לי שנים להבין את זה, כי המידע בנושא מוסתר, נחבא, מוצנע ברמות של… לפעמים חומר סודי, וכמה אנשים אני ראיתי שהפסיקו לעשן, והפרקינסון שלהם החמיר. החמיר. הרופא אמר להם, "תפסיקו לעשן, יש לכם פרקינסון, תתחילו לשפר את החיים שלהם", הלכו לתזונאית, הציקו להם כולם, הפרקינסון שלהם החמיר, והם מוכנים להישבע לי. בשיחה הוא אומר לי, "רן, תקשיב, לא מאמינים לי, כשאני הולך לעשן בהיחבא, איזה שתיים-שלוש סיגריות שאף אחד לא יראה, לפעמים אני חייב את זה לעצמי, אני לא רועד".
מתן: שיווו.
רן: "התנועה שלי טובה יותר, אני לא קפוא בפנים, אני כאילו חזרתי לחיים איזה שלוש-ארבע שנים, החזירו לי את המחלה אחורה, ארבע-חמש שנים אחורה". ואני הייתי מסתכל עליהם, ואני לא אומר כלום, אני לא שופט, כל אדם הוא רופא לעצמו, וצריך לכבד מה שאנשים אומרים, ואני לומד מהלקוחות שלי יותר מאשר ממוסדות. אז אני הייתי יושב עם עצמי, ומנסה להבין על מה הם מדברים. עד שנפלתי על העבודה הזאת של הרולד קאן, והוא הראה את זה, ואז מה שנקרא קסלר ודיימונד, זוג חוקרים ב-1970, הוכיח את זה עוד פעם. הוא הוכיח שהמסקנה של קאן הייתה נכונה, ואז שוב פעם, באותו אתר מפורסם, salon.com, ב-2013, עוד פעם רואים את התופעה הזאת, של האפקט של ניקוטין על פרקינסון. ואז התחלתי להגיד, "רגע, רגע, רגע, אם זה המצב, זה אומר שיש לניקוטין אפקט מדהים על דופמין, כי הרי מה נותנים להם? L-Dopa, ו-L-Dopa, האפקט שלו הוא ירוד ביותר, זה מגוחך, לעומת ניקוטין. אבל L-Dopa, אפשר לעשות עליו פטנט, נכון? זה תרופות מרשם. אז מה?" התחלתי לתת לאנשים מדבקות, לשים רגליים בתוך זה, מי שיכול להשיג עלים, לעשות vaping, מי שיכול להשיג את השמן טהור, מסטיקים טבעיים. הפלא ופלא, חלק מהאנשים הגיבו נפלא. אני לא יכול להגיד שכולם הגיבו נפלא, אבל אני יכול להגיד שחלק מהאנשים, ואלה שמגיבים נפלא, זה בשבילהם עולם ומלואו. הם חזרו לחיים. הם חזרו לחיים. הם גם זוכרים דברים יותר טוב. תכף נדבר על אלצהיימר, אם תרצה.
מתן: כן, כן.
רן: אבל מה שיוצא בסופו של דבר, זה שאנחנו היום מבינים, שאנשים ש… מה שנקרא חייהם או איכות החיים שלהם מוטבת באמצעות ניקוטין, שסבלו מפרקינסון, אנחנו מבינים שהמקור שלהם זה חסר בדופמינים. ולא כל האנשים, לכן, מגיבים לתרופות דופמיניות של רופאים. חלק מגיבים וחלק לא מגיבים. אני למדתי שאלה שמגיבים, מגיבים פי 20 יותר טוב מאשר עם ניקוטין. סליחה, מגיבים פי 20 יותר מאשר התרופות. למה? בגלל שהניקוטין יש לו זיקה לתאי אלפא 7 במוח, מה שנקרא קולטני הניקוטין, בפּי עשרות יותר גבוהה מאשר כל חומר אחר שקיים בכלל בטבע. ושים לב, האלפא 7 זה קולטני אצטילכולין. לניקוטין יש פי 30 יותר זיקה לקולטנים האלה מאשר לאצטילכולין עצמו. זה אומר שבעצם אין לנו מה לחפש שום דבר, אלא ללכת לצמח שהטבע הועיד לנו עוד מקדמת דנא, ובנה את המוח שלנו ומערכת העצבים שלנו במיוחד להיות מותאם לזה. לא סתם קוראים במרכז אמריקה לצמח הטבק - הצמח המקודש. [מתן מהמהם] לא אומרים את זה לקנאביס, אומרים את זה לטבק. לא אומרים את זה לפטריות הזייה, זה לטבק, זה הצמח המקודש. אז תראה כאן אנשים שלועסים ניקוטין פה, הם בגיל 95, לועסים ניקוטין ועובדים בבניין. הם לא רועדים, הם מדויקים, הם זוכרים הכול, הם לא בהכרח אוכלים הכי טוב, אבל הם לועסים ניקוטין.
מתן: אשכרה. זה גרם לחשוב על זה, כאילו מעניין מה היה קורה אם הייתי נותן לסבתא שלי ניקוטין, במקום הכמויות האדירות של תרופות שנתנו לה בשביל האלצהיימר.
רן: אז הנה, תסתכל, בוא סתם נדבר על אלצהיימר. אתה יודע, כבר יש כל מיני studies, אתה יודע study נגיד מ-2012, זה היה ב-gwern.net, והוא הראה שאנשים עם… קודם כל, הוא, עשו מחקר על early onset של אלצהיימר, שמה? ב-early onset, אתה יודע אם אתה תופס את זה בזמן, בן אדם המוח שלו מתדרדר. נתנו להם שישה חודשים ניקוטין, והשיגו איתם שיפור עצום בזמן התגובה של הגוף, שזה אחד המבחנים, זיכרון ויכולת תשומת לב, שזה אחד הבעיות הגדולות של אנשים עם אלצהיימר, וזה מאוד מאוד חשוב להבין, שזה לא, אני לא מדבר פה בעלמא, אנשים גילו את זה כבר מזמן. יש לא מעט היום רופאים בעולם, נוירולוגים, שהבינו את זה, ורושמים off label מה שנקרא, אומרים לבן אדם - "תקשיב, לך תיקח מדבקה, תשים ונראה, תחזור אליי עוד שבוע, תחזור אליי עוד שבועיים, נראה איך אתה מרגיש". הם פשוט עושים את זה, יש אנשים שאני עובד איתם, אומרים לי - "רן כאילו, תראה, אני נתתי לו ניקוטין וזה… באמת מה שאתה אומר עובד", וזה נוירולוגים. אז רושמים את זה היום off label, אתה יודע, כאילו זה בכלל מתחת לשולחן, בקטע של לא תרופה, אבל במקומות כמו צפון אמריקה היום ועד קנדה, כבר רושמים את זה כמרשם. אז קח בחשבון שזה דבר קיים במדע, אבל באיזשהו מקום יש איזה מין התנכרות בין הרפואה הקלינית שמוצעת לאנשים, לבין המדע שאמור לשרת אותה. אז המדע אומר משהו אחד והרופאים לא מקשיבים.
מתן: טוב, יש לנו… אתה יודע, אין לזה סוף בכל כך הרבה תחומים. תגיד, יש מצב להתמכרות לניקוטין או overdose סביב הדבר הזה?
רן: לא.
מתן: לא?
רן: זה לא הדבר ש… לא, דווקא יש אברסיביות מה שנקרא, הגוף שלנו, גם אנחנו וגם חיות אגב, תן לחיות ניקוטין, הן אברסיביות, הם לא רוצות. תנסה, תיקח, תיקח עלי ניקוטין, פעם תלך תארגן לעצמך עלי ניקוטין טרי, תשים בפה, זה איכסה.
מתן: נכון.
רן: כאילו זה איכסה ברמות קשות, כאילו אני, גועל נפש אמיתי. זה מתוכנן ככה, שאתה לא תרצה הרבה מזה. אנחנו לא צריכים הרבה מזה. צריך את זה מעט מאוד, לא צריך הרבה. אם היה הרבה צריך, אז היה טעים לך. קנה סוכר, המוח עובד בעיקר על סוכר, כולם בורחים מסוכר, אוקיי? בלי סוכר, אתה לא חושב. הכבד, הוא צריך סוכר כל היום. בלי סוכר הכבד לא מתפקד, אז מה קנה סוכר? שזה מקור הסוכר הראשון. אתה לא רוצה להפסיק לאכול את זה. אתה לא רוצה להפסיק, כי אתה צריך את זה למוח שלך, בלי זה אתה לא מתפקד. כולם בורחים מסוכר, אני מדבר על סוכר פירות כמובן, סוכר צמחים, אנשים לא מבינים, בלי סוכר הם לא חושבים. אז מה יוצא? שאנחנו, יש לנו קולטנים לזה במוח, אנחנו צריכים את זה, יש לנו קולטנים לזה באיברים הפנימיים שאנחנו צריכים את זה. אז זה טעים, כי אנחנו צריכים מזה הרבה. מניקוטין אתה לא צריך הרבה. במינון של 1.75 מיליגרם ליום, במינון של אדם קצת יותר גדול, 3.5 מיליגרם ביום, אתה משיג אפקטים מדהימים. למה בכלל לחשוב שצריך הרבה מזה. בגלל… זה אברסיבי, זה לא טעים. אז לכן זה לא ממכר. תנסה להתמכר לעלי ניקוטין, אני רוצה לראות אותך, זה לא יעבוד לך.
מתן: לא, אני אמרתי לך, אני קניתי פה בשוק עלי ניקוטין, ואז שמתי אותם קצת במים, זה נהיה כמו תה, לקחתי טיפה מהמים, ירקתי את זה, זה היה חומר כל כך חזק. אתה יודע, ואז אחרי זה שמתי את זה בדבש והתנסיתי, אבל, זה מאוד מעניין, אבל אין ספק שיש ממש אפקט מיידי של מספיק, של אתה יודע, להוציא את זה מהפה שלך.
רן: כן. ויש עוד, אתה יודע, יש שיפור זיכרון, אנשים שיש להם קושי עם recollection of data, אנשים שעובדים עם הרבה data, אנשים שמרגישים שהמוח שלהם כבר הוא לא מחודד כמו פעם, אנשים שחשים מפוזרים…
מתן: וואו.
רן: זה עוזר להם. כשאני מדבר עם אנשים, אני נותן את זה לאנשים, הם אומרים לי "רן, זה כאילו מישהו העלה לי את ה-IQ".
מתן: גדול.
רן: נו, ברור. מה זה העלה את ה-IQ? זה שאתה אינטליגנט, אבל אין לך access לנתונים שיש לך במוח, אז אתה טיפש. מה זה בן אדם חכם? זה אחד שיש לו access לנתונים, והוא יודע גם מתי לשלוף אותם, ויש לו מה שנקרא יכולת להשתמש בניסיון חיים שלו, בדברים שהוא למד. מה זה יעזור אם אין לך access? זה כאילו שמו לך דלת על הרכיב של חייך, אז אני מסיר להם את הדלת. הם יכולים להיכנס, יש להם, אין, הם יודעים פתאום להגיע, לאן להגיע, איפה נמצאים הנתונים בתוך הספרייה האישית שלהם. זה בעצם מה שזה עושה. כי הרי מה? ברגע שאתה מרים את הסרוטונין, למה לאנשים יש יותר זיכרון בבוקר? למה אנשים יותר מרוכזים בבוקר אחרי שינה? יש להם מלא סרוטונין, יש לך מלא, אתה זוכר יותר טוב. [מתן מהמהם] לא יעזור, יש לך דופמין, אתה מסוגל לא להילחץ בזמן שקורה סביבך טירוף, מה שנקרא, בעבודה יש לך טירוף, אלה שהם doped, הם עובדים כאילו לא קשור, אתה רואה את הבן אדם כאילו לא מושפע מהמתח, כי כל פעם שאנחנו נכנסים להיסטריה, אנשים שוכחים, הם שוכחים, מתחילים לשכוח. אז כל האנשים האלה שנגיד בסטרס הם מפסיקים לזכור, נכנסים למבחן והם שכחו את כל מה שהם למדו בכיתה, בבית, סליחה, אומרים לי - "רן, אני בבית חכם, במבחן אני טיפש". אתה לא טיפש בן אדם, אתה בלחץ, אין לך סרוטונין, אתה חי על אדרנלין, אתה לא תזכור כלום, כי אתה בהישרדות, מה צריך לעשות בהישרדות? בהישרדות צריך לברוח, זה כל מה שצריך לעשות. אז אתה נותן להם ניקוטין, הם מעלים סרוטונין, מעלים דופמין, פתאום הם גאונים. מה זאת אומרת גאונים? היה להם את זה במוח אבל לא היה להם access point, זה הסיפור. זה מעלה לך את ה-access point. לכן אנשים אומרים לי - "רן, זה כאילו אני יותר חכם". ברור שאתה יותר חכם, יש לך גישה לנתונים שאתה הרווחת כל החיים שלך.
מתן: תגיד…
רן: אתה יודע מה זה טורט? טורט סינדרום?
מתן: כן. ברור.
רן: אתה יודע מה זה? אתה יודע כמה קושי עצום יש לטפל במחלה הזאת. תיקח נוירולוגים, הם שונאים את זה. כמה אנשים עזר להם לחלוטין לעצור את הטורט, שבעצם ברגע שאתה מרים סרוטונין, דופמין, הטורט הולך לישון.
מתן: רגע, יש לך רשימה שם, ספר לי כאילו מה, תן, תן לי את הרשימה.
רן: לא, אז אתה יודע, יש… דיברנו על ADHD, דיברנו על… הלאה, בוא נלך יותר זה. סכיזופרניה. סכיזופרניה, תחשוב, מחלה קשוחה ביותר, עסק לא קל בכלל. למה אנשים עם סכיזופרניה כל כך מחוברים לסיגריות? למה? יש להם את התחושה הפנימית הזאתי, שזה כאילו מציל אותם מסף התהום. זה כאילו מייצב אותם. וזה לא כאילו, זה לא החומרים הרעילים בסיגריות. ובאיזשהו מקום כמה שזה משונה, האדיקטיביות של הסיגריות, עם כל הבעיות שהיא עושה וכל הנזקים האחרים שזה עושה, זה שומר עליהם in the loop והם כל הזמן פוגשים את הסיגריה, זה מחזיק אותם, מה שנקרא, בחיים, הדבר הזה. אבל…
מתן: אתה יודע מה… מה שיערתי רוב החיים, אבל, שבגלל שמישהו מכור למשהו, ברגע שאין לו אותו, כשהוא צורך אותו הוא בעצם נרגע, וזה מה שחשבתי שקורה עם נגיד, עם סיגריות. אז אין בשילוב של הדבר הזה גם?
רן: אתה תצטרך לנסח את זה מחדש כדי שאני אוכל להתייחס לזה.
מתן: בעצם, אנחנו מדברים על העובדה שאנשים שצורכים את הניקוטין מרגישים יותר טוב ונרגעים. האלה שצורכים את זה על בסיס קבוע נגיד והפסיקו. אבל, האם כל הנושא של התמכרות לא בכלל מתבסס על העובדה שאתה מכור למשהו, כלומר יש חומרים ממכרים בסיגריה…
רן: בוודאי.
מתן: ואז שאין לי את זה, זה מה שמושך אותי וגורם לי להרגיש בעצם טוב, כלומר האם ההתמכרות, הפתרון של הג'אנקי שקיבל את מה שהוא צריך יוצר את הרגיעה? כאילו האם זה נוסף לזה?
רן: בהחלט, אם תקרא קצת על פירזינים ומה הם עושים זה 15, בין 15 ל-12 חומרים פירזינים שיש בכל סיגריה, אם הם לא היו, קודם כל אף אחד לא היה רוצה לעשן. אף אחד לא היה רוצה את זה. זה בייסיק.
מתן: כן.
רן: אז ברור, זה מייצר בפנים תחושה שאתה חייב את זה. זה אתה חייב את זה, אתה אפילו לא יודע למה אתה חייב. אבל הסיידקיק של זה, זה שקיבלת ניקוטין. אבל זה סיידקיק מאוד קטן לעומת הנזק שזה גורם לך.
מתן: ברור.
רן: אז אפשר לצרוך ניקוטין בכל מיני צורות סופר נקיות, ולקבל את האפקט המדהים ואת ה… יתרון העצום של זה, בלי כל הנושא ההתמכרותי, ולהרגיש נפלא, כי אם יש לך סרוטונין ודופמין, אתה לא רוצה שום דבר. אתה doped, אתה מסודר, מה שנקרא. אנשים שרמות הנוירוטרנסמיטורים האלה בדם שלהם נורמליות או קצת יותר גבוהות, מאוד טוב להם עם עצמם. הם לא מחפשים כל מיני שיפורים לחיים שלהם. הם משופרים.
מתן: תגיד, אנחנו בסוף ניגע ממש, כבר אמרת את כל הדרכים לצרוך, אבל אולי ניגע בזה עוד פעם, רק כדי להבין טיפה יותר. יש איזשהו קשר בין ניקוטין, לבין הקורונה או החיסון של הקורונה? הייתי רוצה להבין על זה קצת, איך זה בכלל מתקשר?
רן: אז קודם כל צריך ללמוד… אני בזמנו, לפני כמה חודשים, עשיתי ערב שהיה פתוח להמון אנשים, כמעט 700 אנשים הקשיבו, קראו לזה '"להפוך את הגלגל". עד היום זה נמצא אצלי באתר תחת "קו לבריאות". וזה ההרצאה של כמעט שלוש שעות, שנתנו אותה בזמנו חינם לכל מי שרוצה לעזור לעצמו, ובו הראיתי את העבודות האחרונות שנעשו בנושא, בעיקר על ידי חוקרים צרפתים, ב-2023, ועל ידי שני חוקרים אמריקאים, אחד דוקטור בריאן ארדיס והשני דוקטור אדוארד גרופ. ואפשר לראות חד-משמעית, מהנתונים, מהתוצאות הקליניות, שזה בעצם ההוכחה המוחלטת של העניין, שזה לא רק תיאוריה ופילוסופיה, יש לזה מה שנקרא קבלות, ואני רואה את זה בעבודה הקלינית שלי עם אנשים כל יום, ש… קודם כל, העניין הזה שנקרא קורונה, הכניסו לנו אותו לתוך טרמינולוגיה שצריך להגדיר אותה מחדש. ואז אני בכמה מילים יגדיר לך אותה מחדש, בגלל שאני אגיד פה משהו שילחיץ אולי חלק מהאנשים, או ישבור להם המון המון פרות קדושות, אבל אני לא אכפת לי בנושא הזה. אני פשוט אומר את הדברים כמו שהם, ומאחר ואני לא מאומן ולא מקומבן, אז אני פשוט בשירות האמת, וזה הדבר היחיד שמוביל אותי. אף אחד לא מת מקורונה. [מתן מהמהם] אף אחד. בתקופה הזאתי של הקורונה, מעניין שאף אחד לא מת משפעת. תסתכל על הסטטיסטיקה, אין שפעת, נעלמה. 80 שנה באמריקה, עשרות אלפי אנשים מתים משפעת, כל זה… אף אחד לא מת, כולם מתו מקורונה. השפעת הלכה לנוח, אין לה יחסי ציבור השנה. הלאה. מחלות הלב קרסו כמעט לכלום, התמותה מתאונות דרכים קרסה כמעט לכלום, התמותה משבץ קרסה כמעט, הכול, הסרטן ירד, ומה עלה? הקורונה. אף אחד לא מת מקורונה, זה labeling. אף אחד עד היום לא בודד את נגיף הקורונה. SARS-2 COVID-19 זה labeling שאין מאחוריו כלום, זה empty words.
מתן: מה זה אומר?
רן: אין אפילו, אין אפילו מעבדה אחת שמצאה את הדבר הזה. אבל מה כן מצאו? מה שמצאו זה חומרים בזריקות של הקורונה שקוראים להם חיסונים, אני לא קורא להם חיסונים, כי הם לא מחסנים בפני משהו שאין מה לחסן בפניו. ולמה אני מתכוון? שלקחו את הזריקות האלה למעבדה, ובהתחלה לא היה קל לארגן כאלה, אבל בסוף מצאו דרך לעשות את זה, אז החוקרים האלה מצאו כמה דברים. קודם כל שהזריקות האלה מלאות במתכות ננו שאין להם שום תפקיד, בתוך שום… בשום זריקה לבן אדם לא אמורה להיות מתכת בכלל. חלק מהמתכות האלה הם מתכות שהם מתכות חכמות, קרי הם מתנהגות באמצעות הוראות אלקטרומגנטיות, ואת זה גם כן הוכיחו. גם שמתי על זה כמה פוסטים בנושא. זה קשוח לראות אבל זאת האמת, אין מה לעשות.
הדבר הנוסף זה שבכל המתכות האלה יש להם payload, מה שנקרא בתוך המבנה יש payload, יש מטען. כשהמטען הזה משוחרר על ידי המתכת החכמה הזאתי, היא לא חכמה היא פשוט מגיבה להוראות, אז זה החכמה שלה כביכול, סוג של אוטומט או מה שאנחנו קוראים לזה רובוט, לכן קוראים לזה גם ננובוטס. אז ה-payload, מה היה ה-payload? מה היה המטען שהם שחררו? המטען היה פלזמיד רעיל, שזה כמו איזה לופ כזה שאפשר לשבת ולדבר עליו שעה, זה כמו איזה לולאה כזאת, כמו טבעת נישואים, שנצמדת למה? נורא מעניין, Alpha 7 Acetylcholine Receptor Site, כלומר כל תאי הניקוטין.
מתן: קטע.
רן: כן, ומה… איזה אפקט יש לזה? אפקט משתק, כמו שיש לרעל נחשים, לקוברה, ל-krait snake וכולי. ואותם תסמינים, כל מיני תסמינים, וכל מה שהם אומרים שזה נצמד לקולטנים אחרים, שנתנו להם כל מיני שמות, זה לא נכון. זה נצמד לזה, זה לא נצמד ל-ACE2 Receptor Size בריאות, אין כאלה שם, זה סתם דיבורים. מי שישב קצת, יקרא מדע, יבין שזה לא נכון. אז מה הבינו? הבינו שאם אנחנו עכשיו נשתמש בניקוטין, שיש לו פי 30 יותר זיקה לקולטנים האלה, כי זה מה שהטבע נתן, אז אנחנו נצליח לנתק את הפלזמידים האלה החוצה מהתאים שלנו, ונשים אותם בדם, והם היו עכשיו, הם יהיו free agents, ואפשר יהיה להוציא אותם החוצה. עד עכשיו אי אפשר היה להוציא אותם, כי הם היו דבוקים במגנט לתאים שלנו. ואם אנחנו נעשה את זה, אז אנחנו נחזיר אחורה תסמינים של Long COVID, נחזיר אחורה תסמינים של מחלות שמקצרות חיים, נכון להיום, כמו סרטן טורבו, כמו דום לב, מכל מיני סיבות, שכל כולם כולם קשורות לפלזמידים האלה. אז מה עשינו? התחלתי להשתמש בטכנולוגיה הזאתי, ולראות האם זוג הרופאים הזה והחוקרים הצרפתיים צודקים, והם צודקים בריבוע. אז למדנו לנתק את הפלזמידים הרעילים של הזריקות, את ה-payload הזה, מהתאים, על ידי ניקוטין, [מתן מהמהם] כי הניקוטין מחליף אותם, הוא לוקח להם את המקום, ואז להכניס קסקדה של חומרים טבעיים, זה שמונה חומרים טבעיים, שעושים קלקציה, הם לוכדים את זה ומוציאים את זה החוצה. כי למה? עכשיו הם free agents, וכשעושים את התהליך הזה, זה לוקח בערך שלושה חודשים, אז אנשים מחלימים. מהמון המון…
מתן: מה זה החומרים האלה, השמונה חומרים האלה?
רן: זה רשימה ארוכה, אם אתה רוצה אני יכול לדבר עליהם, כלומר אני יכול להזכיר אותם.
מתן: רק להבין, מה זה, ויטמינים ומינרלים?
רן: כן, כן, כן, כן. לא, לא, לא. זה לא… קודם כל זה לא סוד צבאי, המטרה שלי זה לתת ולהעניק ולא עכשיו להסתיר. אז קודם כל זה הראשון והחשוב ביותר זה קלציום דיסודיום, שזה נקרא גם EDTA, שהוא חומר טבעי והוא קלטור, הוא בעצם לוכד מתכות כבדות. יש לו נטייה נפלאה ללכוד Graphene Oxide, שזה המתכת המובילה בזריקות האלה, ננו-מתכת חכמה שהיא מגיבה לתדרים, אז הוא מוציא אותה החוצה. אבל הוא יכול להוציא את זה החוצה רק כאשר עשינו ניתוק ניקוטין. אם אנחנו לא נמצאים על ניקוטין לפני זה…
מתן: כן.
רן: ולא השתמשנו במינון הנכון בזמן המתאים, ואת כל זה תיארתי באותו מפגש "להפוך את הגלגל", בדיוק איך עושים את זה, אז אנחנו מציגים אותו לגוף בזמן הנכון ומוציאים את הכול החוצה, לוקחים אותו במינון נמוך למדי. יש גם מוצרים ספציפיים לזה, לא כל EDTA יעשה את העבודה. דבר נוסף שמאוד עוזר זה פקטין תפוחים, פקטין תפוחים. 1,400 מיליגרם מזה ביום מפרק אותם מהמעיים שלנו, כי בעצם מה הם עשו? אותם פלזמידים רעילים נצמדים לבקטריות של המעיים שלנו ונותנים להם הוראות גנטיות לייצר עכשיו את אותם רעלנים דמויי נחש, ואז בעצם לא צריך כל הזמן להזריק עוד בוסטרים ועוד בוסטרים, כי אנחנו בעצם הפכנו להיות מפעל שמייצר את הרעלנים בעצמנו.
מתן: גדול.
רן: זה נקרא gene therapy, הם קוראים לזה gene therapy, רק שזה לא נותן לנו therapy, זה מחסל אותם. אז משתמשים בפקטין תפוחים, הוא יודע לעשות את ההפרדה הזאת. משתמשים במלטונין. [מתן מהמהם] מלטונין עושה אפקט מדהים לזה במיוחד בלילה. אם אנחנו נישן טוב, אם אנחנו נישן טוב, אנחנו נוכל לעשות את זה יותר, כי בלילה הגוף שלנו מחליף חצי מיליארד תאים, עוד לפני שהרמנו עיפרון במהלך היום, אבל כשיש מספיק מלטונין. אנחנו צריכים אבץ מסוג פיקולינט. אנחנו צריכים בשביל זה מספיק ויטמין C של פקעות, ממקור פקעות, בין 3,000 ל-5,000 מיליגרם ביום. אנחנו צריכים N-Acetyl L-Cysteine, מה שנקרא NAC. אנחנו צריכים נחושת ניקוטינית, מה שנקרא Cooper Nicotinic acid, ואנחנו צריכים גְלוּטָתיון. ואם אנחנו ניקח את הקסקדה הזאתי במינונים הנכונים, בזמן הנכון, לאורך הזמן הנכון, אנחנו נייצר סביבה בלתי אפשרית לפלזמידים הרעילים האלה להמשיך לפגוע… לפעול בגוף שלנו, ואנחנו גם נוכל להפוך את הגלגל במצבים שלא התדרדרנו מדי ולא נגרם לנו נזק בלתי הפיך לגוף שלנו.
מתן: זה מדהים. אהבתי… כל כך אני צריך לדמיין את הקטע הזה שהניקוטין מפריד את זה מהתאים ואז בעצם לאפשר למשהו לזרום, [רן נאנח] זה נשמע… אבל אני רוצה שנייה, אבל, כי אמרת מילים גדולות אז אני רוצה כן להבין. בעצם אמרת…
רן: השתדלתי לצמצם אותם, עד כמה שיכולתי.
מתן: לא לא, דווקא לפני ההסבר על הקורונה עצמה, אמרת "אף אחד לא מת מהקורונה", אחרי זה אמרת מה שנקרא "Long COVID", אבל בתור אחד ש…
רן: מה זה Long COVID בעצם? זה ההשפעה של הפלזמידים. שנייה רגע, אני אתן טיפה משהו חשוב, צריך להבין. יש מונח שנקרא shedding.
מתן: אוקיי.
רן: והמונח הזה בעצם מתאר את התופעה של השלה, shedding, של פלזמידים רעילים, airborne, החוצה באמצעות הבל הפה, באמצעות נוזלי גוף, מאדם לאדם.
מתן: של החיסון.
רן: של הזריקות, ברור.
מתן: של הזריקות.
רן: אבל, מי שיראה את הסרט החשוב מאוד שיצא לפני יותר משנתיים, שנקרא "Watch the Water", ו-"Watch the Water 2", ב-Rumble, ב-Rumble, יוטיוב לא הסכימו לשים אותו, בטח לא פייסבוק, אז הוא יראה שהזרימו בתקופה הזאת שכל האנשים היו בבית בהסגרים, הזרימו במי המוניציפליים, בכל העולם, הזרימו פלזמידים של אותם רכיבים ששמו בזריקות. אנשים שתו מים, מלא מים, ישבו בבית שלהם, מה הם יעשו? התקלחו עם זה ושתו את זה כל היום, וטענו את עצמם בחומרים האלה, מה זה Long COVID? זה או שקיבלת את זה כהשלה ממישהו, שהוזרק או היה נגוע ממישהו אחר או מהמים, או שאתה הוזרקת בעצמך. אבל אין תסמיני Long COVID בקרב אנשים שלא הוזרקו, או אנשים שלא נמצאו אצלהם את הפלזמידים האלה בדם. וזה נורא מעניין, ברגע שעושים את התהליך הזה שתיארתי, של הניקוי, אין יותר תסמיני Long COVID. הם נעלמים.
מתן: וואו. רן, אז אם אני חוזר רגע לתקופת הקורונה, לא היה לי קורונה, כאילו, סליחה.
רן: הכול בסדר, לא צריך להגיד לי סליחה.
מתן: לא התחסנתי, אבל נדבקתי, או הרגשתי את הסימפטומים של הקורונה כמה פעמים.
רן: גם אני.
מתן: אז אני מנסה להבין, אז בעצם כל זה היה קשור, נראה לי שזה היה הרי לפני החיסון. אז מה בעצם קרה לי באותם ימים? כאילו מה? אתה אומר אף אחד לא מת מזה. אם מישהו היה נגיד גם ככה בן אדם חולה, ואז הוא הרגיש, נהיה כמו שפעת.
רן: אבל שים לב, זה לא מנגיף קורונה, שוב. זה מפלזמידים שהם בעצם, מה? נראים, spike proteins, שנראים כמו אותם רעלנים, של king cobra ו-krait snake. ממש ככה. אפשר גם, מי שזה מעניין אותו, יכול לראות את הדוקו, זה לא דוקו, זה כמו איזה פרזנטציה מעולה של דוקטור ביין ארדיס, ב-Rumble, שנקרא "The Other N-Word".
"The Other N-Word". הוא מתכוון ב-N לניקוטין.
מתן: כן, כן, כן.
רן: ושם הוא גם מסביר את הקשר בין הפלזמידים הרעילים האלה, דמויי ארס הנחשים, לבין הניקוטין. ולמשל, מי שיראה את זה, יבין את הקשר, אם הוא יראה את הסרט "Watch the Water", הוא מיד יינעל על זה, והוא יבין שבעצם כל האנשים שעישנו בתקופה הזאת, או היו חשופים לניקוטין בכל מיני צורות, ב-vaping או במדבקות או במסטיקים, הם לא חלו בשום דבר. אז מה עשו? הנשיאים האמריקאים, שלושת הנשיאים, מה שנקרא "נאום שלושת הנשיאים", דוקטור אנטוני פאוצ'י, שהיה אדריכל הפלנדמיה הזאתי וכולי, באו למדיה ואמרו לאנשים - "תפסיקו לעשן כי אתם גורמים לעצמכם נזק. תפסיקו, אתם מגדילים את הסיכוי שלכם לחלות בקורונה". הם לא… מי שעישן לא חלה. פשוט לא חלה. כשהוא הפסיק לעשן, הוא התחיל להיות חולה. כמה אנשים פנו אליי ואמרו לי - "רן, הרגשתי מצוין עד שהפסקתי לעשן. ואז באו התסמינים האלה". אמרתי להם, "ברור, חברים, אני לא אומר לכם לחזור לסיגריות, בוא אני אתן לכם ניקוטין טבעי, ותחזרו להיות מה שהייתם".
מתן: אתה יודע, אבא שלי, בן שמונים, מעשן כמו קטר, לפחות חבילה ביום. הוא לא בן אדם בריא, אי אפשר להגיד עליו שהוא בריא.
רן: ברור, סיגריות זה לא בריא.
מתן: קוביד לא היה לו.
רן: לא יהיה לו.
מתן: לא יהיה לו, מטורף.
רן: כמה משפחות אני מכיר, של אנשים, מה שנקרא משפחות, שעברו ביניהם חתיכת משבר. חלק הוזרק וחלק לא הוזרק, מסיבות של אמונה והחלטות שלהם. זה כמעט הפריד את המשפחות. ואומרת לי אישה - "תראה, אני לא הוזרקתי, בעלי הוזרק. הוא מעשן כמו קטר, מרגיש מצוין, ואז הוא הפסיק לעשן, הוא חלה מאוד, ואז אני חליתי מאוד. איך יכול להיות שאני חליתי?" אז אני מסביר לה את ה-shedding, "הוא בעלך…"
מתן: וואו.
רן: "…אתם מקיימים יחסים אינטימיים, אתם מחליפים נוזלים, את בעצם נגועה". או אומר, "כאישה, תראה, אני נפרדתי מבעלי המעשן הכבד, וכשהוא עזב את הבית, חשבתי שאני ארגיש יותר טוב, כל העשן יעזוב לי את הבית. אני מרגישה הרבה יותר גרוע", והיא פיתחה תסמינים, שמה שאנחנו קוראים לזה Long COVID. מה היא פיתחה? תסמינים של פלזמידים רעילים שנצמדו לה לקולטני אלפא 7, ועושים לה נזק לגוף. ברגע שהיא התחילה להשתמש בניקוטין, זה נגמר. אז יש פה הרבה אבסורדים, אם אפשר לקרוא לזה, וזה הכול קשור להשכלה הקלוקלת שאנחנו קיבלנו, על נושא הניקוטין בפרט, ומה זה בכלל קורונה.
מתן: טוב, כן, זה כאילו נושא כל כך גדול, הקורונה, אני פשוט חושב על אנשים ששומעים עכשיו את זה ואומרים לעצמם, "על מה הוא מדבר? מלא אנשים מתו בקורונה עכשיו".
רן: נכון, מלא אנשים מתו כל הזמן, רק שפשוט לא נתנו להם labeling שנקרא קורונה. שים לב, זה label עם יחסי ציבור, זה כל מה שזה. מי שמבין אפידמיולוגיה וסטטיסטיקה של מחלות, יבין בדיוק על מה אני מדבר. תן לזה label, אתה משנה את כל הגרפים.
מתן: אגב, שמעתי משהו אחרי הקורונה, הסיבה שרוב האנשים מתו בבתי חולים ולא בבתים שלהם, זה בגלל המכונות חמצן, זה קשור?
רן: בוודאי, בוודאי. אתה רוצה לקצר חיים של בן אדם, שים אותו על הדבר הזה, חד-משמעית. זה לא פרוטוקול שהיה קיים בבתי חולים לפני הפלנדמיה הזאת, זה לא פרוטוקול. איך פתאום אימצו את הפרוטוקול הזה? בתי חולים שלא עשו את זה, מכונים רפואיים שלא עשו את זה, רופאים עם לב ונשמה, החולים שלהם בסדר גמור. זה לא חולים שבאו עם בעיות שהם לא מכירים, פשוט שמו אותם על הטיפול הלא נכון.
מתן: כן.
רן: למה שאתה תשים את הבן אדם על הטיפול הלא נכון? זה בגלל שנתנו לך הוראות לעשות את זה. זה למה.
מתן: השבוע ראיתי… אנחנו נסיים בזה את השיח על הקורונה כדי לא להסיח את הכיוון של השיחה, אבל ראיתי פשוט איזה מאמר שהתפרסם בחדשות ב-2020 והוא התפרסם מחדש באותו אתר, על ידי אותה אישה שכתבה את זה ארבע שנים אחרי זה, והם בעצם דיברו על זה שהתרופה שטראמפ אמר שיכולה לעזור לקורונה, שאז גיחכו עליו, בדיעבד מבינים שכן, וגם ראיתי עוד איזה סרטון עם איזה רופאה, שדיברה על זה שהיא מצליחה לטפל בהרבה מטופלים עם איזושהי תרופה, אני לא זוכר את השם שלה, אתה בטוח זוכר את השם שלה.
רן: מה, Ivermectin?
מתן: לא Ivermectin, אחת אחרת. חכה, אנחנו נעצור את השיחה, אני רואה, שאני לא אדבר שטויות אני אחפש את זה רגע.
רן: כי רמדיסיביר זה תרופה שמקצרת חיים של אנשים. זה כבר הוכח, למרות שזה מה שהומלץ על ידי… בזמנו המוסדות האמריקאים, אבל Ivermectin לדעתי זה התרופה, אני חושב כמעט בטוח אתה מדבר עליה.
מתן: את Ivermectin אני זוכר את השם שלה, אבל רגע אני רוצה למצוא את זה כי זה לא זה לדעתי. איך אני אמצא את זה? שנייה, בוא ניקח רגע הפסקה, אני אמצא את זה.
רן: זה בסדר, יש גם הידרוקסיכלורוקוין.
מתן: בדיוק.
רן: אולי עליה אתה מדבר?
מתן: כן.
רן: אוקיי, אז מה זה הידרוקסיכלו…? זה תרופה מבוססת כלור.
מתן: נכון.
רן: אז האנשים נשבעו ש-MMS עוזר להם יותר אפילו מהידרוקסיכלורוקוין, הוא תרופה מבוססת כלור, גם כן. מה הדבר הזה עושה? הדבר הזה בעצם מגזים בהעלאת ה-pH. [מתן מהמהם] כשאתה מטפס עם ה-pH בגוף, זה מה שה-MMS עושה, הוא בעצם לא מאפשר לתאים מודלקים לקבל חמצן. ה… כשאתה מרים את ה-pH, בסופו של דבר, ככל שה-pH עולה עולה עולה יותר ויותר ויותר, אתה מביא את הגוף למצב שבו ספיחת החמצן שלו היא כל כך גבוהה, [מתן מהמהם] שאתה לא צריך שום מכונת הנשמה. הריאות שלך מתעלות חמצן ברמה מאוד מאוד גבוהה לכל תא ותא. זה כמו שאני שם אנשים עכשיו בחדר חמצן, אני מאריך להם את החיים. למה כל העשירים והאליטות יש להם חדרי לחץ של חמצן? זה מאריך להם את החיים.
מתן: אבל למה זה שונה מהחמצן של הבית חולים?
רן: זה… בית חולים, זה לא זה, זה דוחס לך. אתה מפסיק לנשום בעצמך, יש מכונה שעושה את זה בשבילך.
מתן: מממ… הבנתי.
רן: אל תשכח משהו, הגוף הזה זה דבר, מכונה מאוד מדויקת, כן? הריאות עובדות בתיאום מוחלט עם מערכת העצבים האוטונומית, בתיאום מוחלט עם המוח שלך והלב. אתה לא יכול לתפוס כאן, להיות חד-צדדי ולהחליט בשביל משהו. חוץ מזה, יש על זה עוד המון השלכות אחרות, אבל צריך לזכור שהעיקרון הזה של שימוש ב-CDS, מה שנקרא Chlorine Dioxide, או ב-MMS, מ-Miracle Mineral Solution, שהיא מבוססת על כלורין.
מתן: כן.
רן: זה לא אקונומיקה וזה לא חומר ניקוי. זה החומר החשוב ביותר בעולם, שים לב, לטיפול במלריה.
מתן: נכון.
רן: אין היום שום טיפול אפקטיבי במלריה כמו החומרים האלה. ואלה חומרים, כולל הידרוקסיכלורוקווין, טיפול במלריה. עכשיו, שים לב. קח אנשים, שים אותם על high dose של ניקוטין מלעיסה, [מתן מהמהם] טבק, הם חסינים לכמעט כל המרעין בישין שמביאים איתם יתושים.
מתן: אשכרה.
רן: למה אתה חושב שכולם פה לועסים כאן? שנים, כל האינדיאנים. יש כאן כמויות עצומות של יתושים. תבוא לקוסטה ריקה בעונה הרטובה, תבוא לפנמה, תבוא לניקרגואה, אתה תראה מה קורה כאן.
מתן: לא חסר לי פה רן, לא חסר לי פה.
רן: דנגי, בוא תיקח דנגי. אוקיי?
מתן: הם לא מקבלים דנגי בגלל ניקוטין? מטורף.
רן: תשמע, מה זה… אתה מדבר פה על סן חוזה והערים הגדולות, הם לא יודעים כלום. אבל אתה מדבר על אוכלוסייה… אני לומד כאן מאוכלוסייה שהיא נייטיב, מה שנקרא, indigenous cultures, נורא מעניין אותי לדעת איך הם מתמודדים עם כל הפגעים האלה של האקלים הטרופי. מה הם עושים עם נחשים, עם יתושים, עם דנגי? מה הם עושים עם מלריה? מה הם עושים? ואז אתה רואה מה הם עושים. הם משתמשים בזה, והם משתמשים ב… תתפלא, בקוסטה ריקה יודעים על CDS, על MMS יותר ממה שבישראל.
מתן: היה לי… היה לי פרק על זה עם עודד מנצורה. אגב, מצאתי את הקטע, תשמע. הראשון הוא מאפריל 2020, ב-CNN, על ידי אליזבת כהן:
[הקלטה]
Elizabeth Cohen, CNN Journalist: “President Trump is wrong in so many ways about hydroxychloroquine. Here are the facts…”
ואז הם כאילו עושים צילום מסך של אותו דבר מהיום, מלפני כמה חודשים.
[הקלטה]
Elizabeth Cohen, CNN Journalist: “Studies find hydroxychloroquine helps coronavirus patients survive better…”
כלומר, הם ידעו, ארבע שנים לפני זה, שזה יכול לעזור לאנשים, ובכל זאת אמרו לך, "אין שום דבר אחר שיעזור, חוץ מהזריקה".
רן: בוודאי. זה אחת הסיבות שאנשים נשבעו שהם, כשהם לוקחים MMS או לוקחים CDS, שזה כביכול איזה שדרוג של MMS, הם יצאו מזה הרבה יותר מהר. עכשיו, אני נדבקתי גם כן מאדם שהוא עשה לי shedding. לא רק ממנו, עוד מעוד כמה, כי אני במגע עם הרבה אנשים. ואני אז בתקופה ההיא, ב-2022, עדיין לא הייתי סגור על הנושא הזה של מחקרי הניקוטין מספיק, ולא הייתי, מה שנקרא, לא הייתי בטוח. ולא לקחתי. וקיבלתי חתיכת שלושה שבועות קשוחים ביותר, ואמרתי, איך אני יוצא מזה? מה אני עושה? ומה שעשיתי זה פשוט הייתי על MMS. על high dose של MMS. וברגע שהתחלתי לעשות את זה, כל המצב שלי התהפך. לגמרי.
מתן: שיוו, גדול.
רן: כן, לא הייתי צריך שום עזרה, שום בית חולים, שום דבר, כלום. עשיתי את הכול באמצעיי, בביתי. אבל אנשים שלא, הם הגיעו למצב שהם מגיעים לבית חולים ומקבלים, בכוונה, ליטרלי, טיפול שמקצר את חייהם, או אפילו לא שורדים את המוסד הזה שהם נכנסו אליו בשביל לחיות.
מתן: לא יאומן. רן, לסיכום, אנחנו הרי לא ניתן עכשיו מינונים לאנשים, אבל בא לי רגע לדבר על איך אנשים יכולים בעצם לצרוך, בצורה הכי מינימלית, להוסיף ניקוטין למי שרוצה לחיים שלו, בצורה הכי חוקית ובטוחה, נקרא לזה.
רן: אז קודם כל, עדיין, ברוב העולם שימוש בניקוטין טבעי הוא חוקי. אז מי שחי במדינה שהוא יכול לגדל את זה, טבק, עלי טבק, אורגנים טבעיים, הוא יכול ללעוס את זה. זה לא טעים, אבל הוא יכול ללעוס את זה. מי שלא רוצה ללעוס את זה ועדיין יש לו את זה טרי, הוא יכול לשים את זה במים חמים, ולשים את הרגליים שלו בפנים איזה 20 דקות ביום. הוא יקבל…
מתן: 20 דקות?
רן: כן. הוא יקבל ניקוטין בחליטה, שזה דבר אחד. דבר שני זה אפשר לצרוך את זה ב-vaping, במה שנקרא שמן. יש שמן ניקוטין שהוא טבעי ומכניסים את זה ל-vaping ועושים לזה vaping. אפשר לצרוך את זה במדבקות, יש חברות כמו "Aromaz" לדוגמה, [מתן מהמהם] שהם מייצרים ניקוטין בלבד, כלומר במדבקה אין שום דבר חוץ מניקוטין וזהו. יש חברות קצת פחות איכותיות אבל עדיין לא רעילות שנקראת "Rugby", גם שמה יש ניקוטין איכותי ואפשר להדביק את זה על הגוף שלנו בשעות היום. אין צורך ואין סיבה לשים את זה בלילה, וליהנות גם כן מהאפקט, ויש חברות שמייצרות מסטיקים טבעיים כמו "NIC NAC" לדוגמה, שאפשר ללעוס את זה, מספיק רבע שעה ביום, ללעוס את זה ולהוציא את זה, לירוק את זה, לא צריך יותר מזה. עכשיו, כמה לקחת? אדם שרוצה שיפור קוגניטיבי בזיכרון, בביצועים, והמשקל שלו הוא… בוא נגיד לא מעל 70 קילוגרם, ישיג אפקט בר-תחושה עם 3 מיליגרם של מסטיק ניקוטין. [מתן מהמהם] לא צריך ללעוס את זה יותר מרבע שעה, אין סיבה, ואת זה עושים בבוקר בדרך כלל, בבוקר, בחלק הראשון של היום. אדם שרוצה מדבקה, אז הוא יכול להשתמש במדבקה של… אדם שהוא 70 קילוגרם בממוצע, במדבקה שהוא יראה אפקט, האנשים הרגישים יראו אפקט כבר ב-1.75 מיליגרם של מדבקה, אנשים פחות רגישים יצטרכו מדבקה של עד 7 מיליגרם, אבל אני ראיתי אפקטים מצוינים על עצמי ועל אנשים במשקלים ממוצעים של 70 קילו, בין 2.5 מיליגרם ל-3.5 מיליגרם, מדבקה נותנת אפקט, [מתן מהמהם] וזה גם אפקט אגב, 2.5 מיליגרם זה אפקט שמגן עלינו בפני shedding, אם אנחנו לא הוזרקנו ואנחנו לא רוצים תסמינים ולא רוצים מחלות כאלה, יכולים להדביק על עצמנו את זה בשעות היום, 2.5 מיליגרם, ואנחנו מוגנים לגמרי מהסיפור הזה. עכשיו, גם אם אנחנו חיבקנו אדם מהמם, חבר טוב, בן זוג אפילו שהחליט להזריק כי זה תפיסת עולמו, אי אפשר להוקיע אותו על זה, כי זה מה שהוא מאמין וחושב, או יכול להיות שהוא לא חושב ככה היום אבל זה מה שהוא עשה, אבל אנחנו עדיין רוצים בקרבתו, אז אנחנו נדביק על עצמנו את זה ואנחנו נגן על עצמנו. אז זה לגבי המדבקות האלה, ואפשר גם לקנות מדבקות כאלה ולחתוך אותם. אם קנית מדבקה של 21 או 14 מיליגרם, אתה יכול לחתוך אותה כדי להגיע לזה, זה לא קשה לחשב את זה על המחשבון. לא לקנות מה שמוכרים בארץ, ניקוטינל או ניקורט, זה מדבקות רעילות והמסטיקים שלהם גם רעילים, אתם לא רוצים את הדברים האלה בגוף שלכם, מעבר למחיר המזעזע שגובים ממכם על מעט מאוד מדבקות. אז זה לגבי הצורות הקלות שאנחנו יכולים להשתמש בזה. יש כל מיני צורות אחרות ומוזרות. תראה, יש גם אפילו ארטיקים שראיתי בחו"ל עם ניקוטין…
מתן: גדול.
רן: יש סוכריות מציצה עם ניקוטין, כן, אבל צריך לבדוק ממה הם עשויים…
מתן: לי יש את ה…
רן: מה שיש לך זה נפלא.
מתן: יש לי את ה-NIC NAC, אבל, הייתי סקרן, אני הזמנתי את זה מחו"ל. בעצם טבק לעיסה, אפשר לקנות היום טבק לעיסה שכאילו מגיע בחבילות גם, יש לזה יתרונות, חסרונות?
רן: יש לזה בהחלט, אם הטבק הזה א', לא רוסס [מתן מהמהם] ולא שמו בו את החומרים האלה שגורמים לך לרצות את זה, זה חלק ממודל עסקי של חברות טבק, אז צריך לשאול מיד מי זה היצרן ומה המודל שלו, כי אם אתה לא מגיע לזה, אז קח בחשבון שרוב הטבק מכיל פירזינים ורוב הטבק מכיל חומרים רעילים, יש כאלה שגורמים לך לרצות את זה עוד ועוד. אז זה לא משנה אם זה טבק לעיסה או טבק עישון או סיגריה כבר, מה שנקרא, ארוז, אם המודל העסקי של החברה הזאת שתתמכר לזה, אז היא לא בעדך, היא בעד החשבון הבנק שלך, אתה מבין?
מתן: כן. אתה מכיר חברה טובה של טבק לעיסה כזה?
רן: אני לא עוסק בטבק לעיסה בגלל הדילמה הזאת…
מתן: הבנתי.
רן: ולכן מי שכאן נמצא בקרבתי, או שאני נותן סרוויס להרבה אנשים שחיים במדינות שיש גישה לעלי טבק טריים, אני אומר להם לכו תארגנו לעצמכם צמח, זה זול. תקנו ממישהו שמגדל, זה קשקוש, זה מחירים מגוחכים, תייבשו לעצמכם בשמש, תשמרו לכם במקרר.
מתן: אני קונה פה בשני שקל.
רן: כן, בדיוק, אבל לקנות באריזה בשקית מאיזושהי חנות שמוכרת מוצרי טבק, זה כמעט בטוח ליפול לתוך ה-industry עם הכימיה שלה.
מתן: נפלא, אוקיי. וואו, רן כליף, איזה שיחה חשובה ומרתקת.
רן: אגב, אנשים שסובלים מהשמנה, לפני שאנחנו הולכים, אני פשוט חייב להגיד את זה, יש אולי שני טיפוסים שממש נוגעים לליבי ומוכנים להישבע שכשהם הפסיקו לעשן הם הלכו למקרר…
מתן: אוקיי.
רן: והתחילו להתנפח, יש להם קושי. חברים, כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשים מדבקת ניקוטין. יש מדבקות, אם אתם מעשנים ואתם רוצים להפסיק, אז תתחילו עם 21 מיליגרם לשבוע, תרדו ל-14 מיליגרם לשבוע מדבקה, ואז תהיו עם 7 מיליגרם עוד שבוע, ואז תוכלו להיות עם 3.5 מיליגרם לתקופה. זה לא מסוכן, זה לא… השתמשתם במדבקה הנכונה ולא הרעלתם את עצמכם. אתם לא תרצו ללכת למקרר. ראו קשר עצום בין אנשים שמתקשים לסגור את הפה שלהם, כי זה נותן להם דופמין וסורטונין, כל המזון הזה, עושה להם, מפעיל להם… מדליק להם את הרצפטור במוח. אתה נותן להם ניקוטין, הם לא רוצים את האוכל הזה, הם לא רוצים אוכל. הדבר השני זה דלקת פרקים. תראה מה זה, כמה אנשים סובלים מדלקת פרקים וכאבי פרקים, כל כך הרבה אנשים, כל כך הרבה אנשים. לקחו 11 אלף אנשים מבוגרים עם דלקת פרקים באוסטרליה, ונתנו להם ניקוטין, וראו הקלה נפלאה בתסמינים שלהם. זה אחד מה"תרופות", במרכאות, העתיקות של העולם העתיק, לאנשים מבוגרים שהפרקים שלהם כואבים. נתנו להם את זה, וכולם לא צריכים, התרופות נגד כאבים, לא צריכים סטרואידים, לא צריך את כל הזריקות האלה נגד כאב, זה מוציא את ה-industry מה-root הזה של ליטרלי, לקחת כל אדם עם מחלה so called ראומטית, ולסווג אותו כחשוך מרפא.
מתן: אתה יודע, אנחנו… תמיד-תמיד איכשהו, לא משנה על מה הפרק ועם מי הפרק, אתה מבין שרפואה אמיתית היא בחינם. נכון, אולי אתה צריך גם לקנות בשני שקלים את הטבק, אבל הוא גדל באדמה, ואם היה לך רק שטח לגדל אותו, כל מה שהיית צריך, בין אם זה החצילים, העגבניות, הפלפל או הטבק עצמו, הכול בחינם.
רן: נכון. אתה מבין, גם מכרו לנו שנים שחצילים זה לא בריא לדלקת פרקים, כי זה סולניים. עגבניות לא בריא לדלקת פרקים, זה כל כך לא נכון. זה פשוט חלק מאג'נדה שנועדה להסתיר, אבל אני לא ראיתי שום קשר קליני בין הדברים האלה.
מתן: אבל…
רן: יש כל כך הרבה אפקט חיובי לחומר הזה בגוף שלנו, שאנחנו חייבים למחוק את הסיפור שסיפרו לנו, ולהתחיל לחקור בעצמנו, ולא בגוגל.
מתן: אז תשמע, זה נגיד אינפורמציה שלקחתי מגוגל בעבר, אבל אני נגיד אישית עליי יודע שעגבניות יוצרות אצלי איזושהי רגישות בעיכול, אז זה פשוט, זה לא בגלל שהם סולניים?
רן: קודם כל, חשוב לזכור שאנחנו מדברים על המילה הזאת, עגבניות, זה כבר דבר שיש כל כך הרבה וריאציות, שרובן הן אפילו לא טבעיות.
מתן: כן.
רן: אבל אם תיקח את העגבנייה, לדוגמה בוא נלך למדינת ישראל, את העגבנייה הערבית, הישנה של המדינה הזאת, הבנדורה הגדולה הזאת, ותחכה עד שהיא אדומה אדומה, שעוד יומיים אתה זורק, וכשאתה אוכל אותה היא רכה ומתוקה אפילו, in a way, לא מהונדסת, אלא פשוט כזאת שהגיעה מזן מקורי, לא יהיו לך בעיות.
מתן: אני אתן לזה צ'אנס.
רן: יה.
מתן: גדול אותה, רן כליף, תודה רבה, על הידע, על הבחירה לדעת ולחלוק, תמיד תענוג.
רן: תודה רבה לך, ושוב תודה על ההזדמנות שאתה, באמצעות הפלטפורמה הזאתי, מאפשר לי לתת ידע לאנשים. זה שאני יודע דברים ואין לי אנשים כמוך, זה שומר את הידע אצלי, וזה עצוב. ואתה משמח אותי רק בזה שאתה בוחר להתקשר אליי ולהגיד "יאללה, בוא נחלוק עכשיו את השפע הזה עם כולם". תבורך.
מתן: יש. איזה כיף, תודה רן.
רן: תודה לך.
מתן: זהו להיום אהובים. כיף שנשארתם עד סוף הפרק, כרגיל להגיד שמצאתם איך בפרק הזה, אנא מכם, תחלקו אותו, גם אם זה עם אדם אחד, שנוכל להביא יותר רפואה, חופש וריבונות לתוך העולם הזה. שיהיה שבוע נהדר ולהתראות בשבוע הבא.
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
Comments