מרסק או עם עגבניות טריות, עם או בלי בצל, ומתי להוסיף את הביצים? לייזה פאנלים עם המתכון לשקשוקה המושלמת - ולמה זו מנה שדווקא גברים אוהבים להכין?
תאריך עליית הפרק לאוויר: 01/01/2021.
ריטה: כמה זמן את חולטת? מה… שניות?
חגית: אה… מכניסה למים רותחים, עושה את ה-X…
ריטה: את ה-X הזה.
חגית: ו… ומקלפת, ברגע שזה נהיה קצת קר.
נדב: אוקיי.
חגית: למרות שיש לי ידי נפח…
[מגחכים]
חגית: אז אני יכולה. אבל אנשים פחות.
נדב: ואז?
חגית: ואז… אני קוצצת אותם, לא לפי מה שבינו אומר, אלא קוצצת אותם איך שבא לי. שום, שמן זית, מעט תבלינים.
נדב: זה כבר במחבת, מעבירה למחבת…
חגית: מעבירה למחבת…
נדב: …מטגנת שום, שמן זית.
חגית: …ופלפל ירוק חריף במשורה.
נדב: גרעי… גר… [מגמגם]
חגית: אני לא אוהבת שחריף לי מדי.
נדב: מוציאה גרעינים או משאירה?
חגית: תלוי מי ה…
נדב: קליינט.
חגית: תלוי מי ה… קליינט. אם הקליינט שלי זה אבא שלי, אני אעשה את זה מאוד חריף. אבל אם הקליינטים זה הילדים או אתם, ואין לי מושג את דרגת החריפות, אני… אני לא אשרוף, כי אז זה שורף את הפה, ובעיניי אין טעמים כשאת ש…
נדב: נכון.
ריטה: תגידי, וכשזה נוגע לסוג העגבנייה, כי…
חגית: מה… "מגי".
ריטה: ואם… ואם אדם צריך להחליט פשוט לא בין "מגי" ללא "מגי", כי "מגי" זה אחלה עגבנייה. אבל נגיד, עגבנייה שהיא יותר רכה, הרבה יותר רכה…
חגית: ברור.
ריטה: …ובשלה לשימוש.
חגית: אני אוהבת את ה… את העגבניות הבשלות.
ריטה: שהן…
נדב: ככל שהן רכות יותר, כלומר.
חגית: כן. למרות שיש כאלה שאוהבים ת'עגבניות כמו… אה… [מצקצקת] אה… עגבניות ירוקות מטוגנות…
ריטה: אהמ.
חגית: שזה גם טעים נורא.
נדב: נכון.
חגית: אבל זה כבר ז'אנר אחר. כבר לוקחת את זה למקום אחר.
נדב: אוקיי…
חגית: אה…
נדב: אז… אז הוספת את העגבניות, חלטת.
חגית: ואז את הכול ביחד. אני לא נותנת לשום להישרף או להיחרך, אלא הכול מכניסה יחד. וזה בערך איזה, אצלי זה כמעט 50 דקות על האש לפני שמכניסים את הביצים.
נדב: במחבת…
ריטה: 50 דקות על האש? [בפליאה]
נדב: …50 דקות על האש.
חגית: כן, כן, אש נמוכה.
נדב: עם מכסה או בלי מכסה?
חגית: עם מכסה.
נדב: עם מכסה על אש נמוכה, כלומר אחרי… שהעברת, 50 דקות? אוקיי. עכשיו…
חגית: ואז אני טועמת את הרוטב, לראות אם אה… יש לי איזון של העסק, ורק אחרי…
ריטה: מה את מחפשת שאת טועמת? חמיצות, מתיקות, מליחות?
חגית: כן, אני מחפשת שיש לי את כל ה… דברים.
נדב: שמת אבל סוכר?
חגית: לא.
נדב: מלח?
חגית: כן.
נדב: וחריף, אם את רוצה לתקן, איך הדרך…
חגית: לא, לא.
נדב: …הכי נכונה לתקן?
חגית: לא לתקן.
נדב: לא, אבל אם…
חגית: אה, אם חריף מאוד, אתה שם סוכר או מוסיף עוד עגבניות.
נדב: ואם לא מספיק חריף?
חגית: לא מספיק חריף, אני לא מתקנת.
נדב: אוקיי, אז…
חגית: אז לא מספיק חריף.
נדב: …כל אחד יוסיף משהו אחרי זה.
ריטה: כן.
חגית: אתה תוסיף, תקצוץ לך…
נדב: אוקי.
חגית: …או סחוג ליד.
נדב: 50 דקות, יש לנו את ה…
חגית: את המחבת הזאת.
ריטה: אתה מבין למה זו מנה שהיא כאילו כולם תופסים ממנה, "מה, בקטנה, בוא נכין שקשוקה".
חגית: זה לא בקטנה.
ריטה: אמא'לה. 50 דקות לארוחת בוקר?
חגית: 50 דקות.
נדב: [מגמגם] שוב, אנחנו לכן…
חגית: תראי, מטבוחה…
נדב: …אומרים את זה…
חגית: המטבוחה שלי זה שלוש וחצי שעות.
ריטה: נכון. אבל איך את מסבירה את זה, למשל, שאיכשהו הגברים בחברה הישראלית מרגישים מאוד נוח להכין את המנה הזו, למרות שהיא מנה שלוקחת הרבה זמן?
חגית: יש שם, יש שם איזה ריטואל כזה… שהם מבינים. שהם… זה כאילו: אתה גבר, תכין שקשוקה.
נדב: [צוחק]
חגית: זה גם מהצבא.
ריטה: אני חושבת שזה מלווה מהצב… בדיוק.
חגית: זה בצבא…
ריטה: זה עניין של צבא, זה ארוחת צבא, שקשוקה.
חגית: נכון.
נדב: אה…
חגית: הם היו עושים את זה על… מנוע, איך זה נקרא, על מכסה מנוע. הם היו, לא יודעת אם ראיתם, אבל… [צוחקת]
ריטה: נו?
חגית: מחבת עם ביצים, עגבניות ושקשוקה על המכסה של המנוע. את מכינה את זה…
נדב: טוב, זה דור מסוים, כן, אנחנו מדברים על…
ריטה: זה בכלל הפגנת גבריות שאין כדוגמתה…
חגית: לא, לא, זה לא דור מסוים.
נדב: הבני גילי ובסביבות השלושים ו…
חגית: אה… אתה לא…
נדב: אני לא מכיר אנשים ש…
חגית: לא בטוחה. אני בטוחה. אני אשאל את יהלי, הוא… אני בטוחה שהוא יגיד לי "כן, אימא, זה קורה…"
נדב: זה קרה.
חגית: "…עדיין".
ריטה: אני אבל, תמיד מכירה באמת את הסיפורים של, גם של שפים, שמספרים שבצבא הם היו מכינים את השקשוקה שלהם בכל פעם שהיו סוגרים שבת…
חגית: כי זה מח… זה מחבר עדות.
ריטה: וכולם… אבל זה גם ארוחה מאוד זולה, בסופו של יום.
חגית: נכון.
ריטה: זה ביצים ועגבניות.
נדב: נכון.
ריטה: אין בזה, אין בזה שום דבר…
נדב: רגע…
ריטה: …ואתה יכול להפגין את זה שאתה טבח טוב.
חגית: שום דבר… ביצים, עגבניות ושום, ולחם טעים [בהדגשה], לבן.
נדב: ובלי בצל, במקרה שלך.
חגית: בלי בצל.
נדב: בלי בצל.
חגית: אין בצל.
נדב: עכשיו, את הביצים מתי אני מכניס? אחרי 50 דקות?
חגית: אחרי שזה…
נדב: ול…
חגית: …אתה מרגיש שיש כבר ריבה…
נדב: ולכמה זמן? ויש את מי שמשאיר…
ריטה: …מפריד בין חלמון לחלבון, את מכירה את הז'אנר?
חגית: כן.
נדב: אני לא מכיר ז'אנר כזה.
חגית וריטה: יש.
נדב: רגע, לא, אני רציתי לשאול משהו אחר. קודם כול [מגמגם] המכסה ישר או לא, כי גם בזה יש, אה, שיטות.
חגית: אני לא שמה מכסה, כי אז זה… גומר על, ישר את הביצה.
נדב: עשויה מדי.
חגית: אני מדי פעם משקה את הצדדים של החלבון…
נדב: ואם…
חגית: …ולא החלמון. של הלבן, כדי שזה לא יהיה…
ריטה: עם כף כזה.
חגית: הילדים שלי קוראים לזה "נזלת".
נדב: [צוחק]
ריטה: אבל זה משהו ש… זו בעיה רווחת בשקשוקה, שיש את השלב הזה שהלבן הוא דרדלה, וכאילו, הוא עוד חי, והצהוב…
חגית: בגלל זה את לוקחת מה… מה…
נדב: מהנוזל.
חגית: …מהציר, ואת משקה את ה… את האזורים האלה, ואז אין לך את זה.
ריטה: ומי שאוהב, אה, להיות אה, קצת, אה… נקרא לזה, לטרוח עוד, ובאמת מפריד בין הלבן ל…
חגית: לך על זה…
ריטה: …כתום.
חגית: …זה לא כזה סיפור להפריד.
ריטה: מה שעושים, אגב, זה שמפרידים. ואז אתה יכול לבשל לאורך יותר זמן את החלבון…
חגית: בדיוק. נכון.
ריטה: …ולמעשה אתה מכניס את החלמון אה… בנפרד…
נדב: אהה…
ריטה: אתה מבין?
נדב: אבל אז… קודם כול, צורתה של השקשוקה מאבדת את יופייה…
חגית: למה? בדיוק הפוך.
ריטה: למה? מה פתאום?
נדב: בגלל שהלבן… כשזה לא אורגני, זה לא אורגני. החלבון אחר כך, אם אתה משקה אותו, הוא מת… הוא הולך לכל הצדדים, אין לך את הביצה הזאתי…
ריטה: לא, זה יפה, זה יפה.
חגית: זה ה…
נדב: איזה בוז, חגית. כן, ככה אני חושב. זו עמדתי.
חגית: נייס.
נדב: לא לנזוף בי עליה. רגע, ו…
ריטה: אני, אני חושבת שזה דווקא… זה יפה, זה פשוט קצת יותר מדי מהוקצע, כשיש את ה…
חגית: כן, בואו נז…
ריטה: …הפרדה הזאתי.
חגית: …כן, בואו נירגע, זה שקשוקה, זאת אומרת, כל אחד ושקשוקתו.
נדב: [מגחך]
חגית: כל אחד מבחינתי הוא שקשולוג, באמת. אני, אתה. לכל אחד יש את הווריאציה שלו, והיא בסדר.
נדב: אבל…
חגית: העניין הוא, העניין הוא שבתור ישראלית, שאני הולכת למסעדה, ואני אוכלת ארוחת בוקר, תמיד יהיה לי מה להגיד על השקשוקה, לא משנה מה.
ריטה: [צוחקת]
נדב: נכון, נכון, נכון.
חגית: זה כאילו מסוג הדברים שאת תחווי דעה… זה לא… זה לא עובד בלי.
נדב: נכון.
חגית: נכון?
נדב: כי את יודעת להכין אותה בבית, את יודעת איך את אוהבת את שלך…
חגית: "אהה, השקשוקה שלהם זה לא משהו, הם…"
נדב: …את יודעת איך את מגישה, וכמעט תמיד מפספסים. נכון, נכון, הביצה לא ב…
ריטה: אבל איך אפשר…
חגית: "…הלחם, למה הם מגישים את זה עם כזה לחם, ומה הסיפור…"
נדב: נכון.
חגית: "…מה פתאום עם גבינה?" תמיד יהיה לנו מה להגיד.
נדב: רגע, אבל מה…
ריטה: איך אפשר לא לפספס עם מנה שלוקחת כל כך הרבה זמן?
חגית: אני יודעת.
נדב: מה הדיוק של הביצה? כמה זמן? נגיד אני רוצה אותה רכה, אבל כן מוכנה. כי גם יש עניין של ביצים, ואנשים חוששים…
חגית: לא…
נדב: …לאכול ביצים חיות.
חגית: …צ'יק צ'ק. באמת.
ריטה: מה? דקותיים?
חגית: 5 דקות. לא, דקותיים זה כלום.
נדב: נכון.
חגית: 5 דקות.
נדב: 5 דקות על אש קטנה, בלי מכסה?
חגית: 5 דקות על אש קטנה, בלי מכסה. זה כזה מבעבע, את מרטיבה, החלמון נשאר שלם. זו דעתי.
ריטה: ועכשיו, אה… דיברת, נדב, קודם על… על המתכון… האינטרפטציה לשקשוקה, שהוא בעצם אה… כמו שאנחנו נזכרנו עכשיו במקור של הדבר הזה, שהוא בכלל תבשיל בשר…
נדב: אהמ.
ריטה: [מגחכת] …וירקות, והיום יש לנו את ההגדרה "שקשוקה" ל… תרד, לקרם תרד עם מיליון דברים…
נדב: נכון, "שקשוקה לבנה", שאותה אני לא, לא חובב בכלל…
ריטה: …או ל… ממש כל דבר במחבת.
חגית: מה זה "שקשוקה לבנה"? סליחה על הבורות.
נדב: זה… עם… [מגמגם]
ריטה: "שקשוקה לבנה".
חגית: לא יודעת מה זה.
ריטה: זה קרם, אה, זה קרם שמנתי כזה…
חגית: כן…
ריטה: …קצת יותר, אה…
חגית: כאילו…
ריטה: ח… ב… באינטרפטציה החלבית…
חגית: כן…
נדב: ו…
ריטה: …עם כל מיני תוספות…
נדב: ותרד בדרך כלל, ירוקים.
ריטה: תרד, פטריות…
חגית: זה פריטטה יותר?
ריטה: לא. זה נראה כמו שקשוקה…
חגית: אז אני…
ריטה: …רק שזה לבן.
חגית: …אז אני צריכה לראות תמונה.
ריטה: אז את…
נדב: [צוחק]
ריטה: …את צריכה לראות תמונה.
נדב: רגע, אבל לך כן יש מתכון עם תרד, אז את אומרת שההבדל הוא פשוט בהכנסת התרד?
[שתיקה]
חגית: לא יודעת. קראתי לזה שקשוקה, אבל שקשוקה בעיניי זה זה.
נדב: הבנתי.
חגית: אם אתה…
ריטה: אבל אם את רוצה ל…
חגית: שקשוקה תרד אני מאוד אוהבת.
ריטה: ובאיזה שלב את, נגיד רוצה להוסיף תוספות, וכאילו טיפה לשכלל את זה מה… לשכלל את זה במרכאות, כן? אבל לקחת את זה לכיוון אחר…
חגית: שקשוקה תרד…
ריטה: …אז באיזה שלב התוספות נכנסות? או שאת נגיד מקפיצה תרד לפני?
חגית: אני מקפיצה ת'תרד עם שום וגרידת לימון…
ריטה: ואז את מכניסה.
חגית: וגם… וגם מבשלת בשמן זית, ומעט חמאה גם.
נדב: רגע…
חגית: אני אוהבת עם חמאה.
נדב: …אבל באיזה שלב את מכניסה? לפני הכנסת הביצים? כאילו בש… או…
חגית: את מה?
ריטה: את התרד.
נדב: את הת… או שאת באותה מחבת מקפיצה גם את התרד?
חגית: לא הבנתי, התרד וביצים, לא?
נדב: אה, אז הכל באותה המחבת.
חגית: כן.
נדב: את לא מקפיצה לחוד את התרד.
חגית: לא. לא.
ריטה: אה, שזה כאילו, שזה כאילו בלי העגבניות?
חגית: בלי עגבניות.
נדב: טוב, אני חושב שאני בשל לטעום עכשיו.
חגית: יאללה. אז קודם, קודם…
נדב: את השקשוקה… קודם ריטה תטעם.
ריטה: רגע, איך את אוהבת ת'שקשוקה שלך? עם אה… עם אה… ב… חלמון נוזל או מוכנה?
חגית: לא, לא. לא אוהבת חלמון נוזל.
ריטה: אימא'לה, חלום שלי חלמון נוזל.
נדב: יאללה ריטוש.
חגית: כן, כל אחד, גם של הילדים שלי.
נדב: תתחילי את. אגב…
ריטה: רגע, אני אצלם את ה… אני אצלם.
חגית: כל אחד וה…
נדב: אגב, אגב, בגט??
חגית: לא…
ריטה: לא היה לה לחם.
חגית: …לא היה לי לחם, הלחם הזה… בוא נשמור אותו ל… [מילה לא ברורה] שלך.
נדב: חגית, זה השקעה, השקעה מאוד דלה.
חגית: אני יודעת…
נדב: לא נעים לי לומר, לא נעים לי לומר.
חגית: אני, אני מסכימה איתך, אני מתנצלת.
ריטה: אני לא מסכימה, זה השקע… בעיניי זאת השקעה…
נדב: לא, כי זה החלה… [מגמגם]
חגית: …50, 50 דקות!
נדב: החלה של שבת זה האידיאלי, נכון?
ריטה: אבל שים לב…
חגית: לא היה לי כלום.
ריטה: שים לב, שים לב, שים לב, שים לב, שים לב, שים לב…
נדב: אני לא בהאשמה. וואו…
חגית: כן.
ריטה: כן, יש פה תנועה, יש פה…
חגית: בטח שיש…
ריטה: …חלמון שעשוי, שעשוי…
נדב: מושלם.
ריטה: …לרמה, לרמת השלמות. אז אולי לא…
נדב: גם אחרי כל כך הרבה זמן שהשקשוקה יושבת כאן הוא עדיין…
ריטה: כי היא הורידה אותו בזמן.
חגית: היא יושבת… כי הורדתי בזמן. וגם…
נדב: והשומים…
חגית: …השקשוקה, זה כאילו…
נדב: אויש, הם נפלאים.
חגית: כן…
ריטה: תקשיב…
נדב: את חותכת אותם מאוד מאוד מאוד עבים.
חגית: רגע. רגע, בוא נעלה את זה…
ריטה: לא, זה א' - זה באמת נראה…
חגית: רגע…
ריטה: …ממש טוב. והריח, הריח של תבשיל עמוק של עגבניות. שזה סוד הקסם של השקשוקה, גם שהיא בתוך המחבת, אתה אפילו לא צריך להדיח יותר כלים ממה שאתה חייב.
נדב: [צוחק]
חגית: נכון?
ריטה: מבינה?
נדב: יפה, ריטה.
[קולות של אכילה]
נדב: אוווווו…
חגית: לא עם טחינה?
נדב: איזה קול נפלא.
[רעש של סכו"ם]
ריטה: תקשיבי, היא מה זה טעימה. לא, היא טעימה ברמות.
חגית: כן?
ריטה: היא טעימה.
חגית: בוא נראה מה אומר ה…
[צוחקות]
נדב: הן לועגות לי…
חגית: בית שמאי, לא בית הלל.
נדב: …בגלל ש… [צוחק] אני לא חי…
ריטה: לא, תקשיבי. בעיניי, גם המרקם של הבסיס של השקשוקה הוא מעולה.
חגית: כי… כי אין רסק, כי זה רק…
נדב: אגב, גם אין היפרדות, שזה נורא יפה. כל החומרים הם… רואים שהם ישבו בדיוק בזמן הנכון אחד עם השני.
ריטה: ותיבלון מצוין.
חגית: אין כמעט תבלינים, אנ'לא…
ריטה: התיבלון…
חגית: …יודעת אם את מרגישה…
ריטה: התיבלון, יש תיבלון מאוד עדין, יש טיפה…
חגית: ו…
ריטה: …טיפה חריפות.
חגית: מאוד עדין, מאוד עדין…
ריטה: והשום קצת…
נדב: אהמ.
חגית: …אני לא אוהבת שיש אנרגיה שלטת של אחד התבלינים.
ריטה: והשום הפך להיות קצת…
נדב: מידה אבל…
ריטה: …קונפי כזה.
נדב: …ממש מדויקת של פלפל, שזה נורא נחמד.
ריטה: [מגמגמת] בעיניי, זאת שקשוקה פיגוזית ו…
חגית: מה את אומרת…
ריטה: כן. אני מאוד מאוד נהניתי ממנה, בייחוד כי ה… אם יש משהו שאנ'לא אוהבת בשקשוקה, שיש נוכחות שכאילו [מצקצקת]… מרגישה שחתכו את העגבניות, ככה, קצת בגסות. פה יש תבשיל, הכל מאוד מאוד הרמוני ביחד.
נדב: נכון… נכון, נכון.
ריטה: והמתכון שלה אצלך בבלוג?
חגית: כן. שקשוקה.
נדב: "לייזה פאנלים".
ריטה: אולי אם יום אחד אני אקום, מאוד מוקדם…
חגית: לא, אבל המתכון שבבלוג זה הקיצור שלי.
ריטה: שֶׁמה הקיצור, מה הטיפ?
חגית: הטיפ זה קו… אני, אני לא חולטת, אין לי כוח לחליטה.
ריטה: אז מה את עושה?
חגית: אני, אה… כמה פולסים במג'ימיקס עם השום, ואז מכניסה.
ריטה: ז'תומרת בעצם… דילגת על השלב, ואת עושה עם הקליפות, את כבר טוחנת.
חגית: עם הקליפות.
ריטה: אז זה… זה אחלה טיפ למי שבא לו להתעצל…
נדב: אבל את מב… אבל את…
ריטה: אבל זה עדיין 50 דקות אחר כך, עוד הפעם?
חגית: כן.
ריטה: נו, אז מה קיצרת לי?
נדב: את החליטה.
חגית: קיצרתי לך ת'חליטה.
נדב: אבל…
ריטה: זה לא כזה…
נדב: …את כן מוותרת על…
חגית: זה, זה קיצור.
נדב: את כן מוותרת אבל, על מרקמים שונים של עגבניות כשאת עושה את זה…
חגית: נכון.
נדב: זה יותר מחית…
חגית: נכון.
נדב: …ומה שיפה מאוד בשקשוקה הזאת.
חגית: נכון. אתה צודק.
נדב: תודה לך.
חגית: אין לי מה לומר.
נדב: זה היה קשה…
ריטה: אנחנו נתנו לך ציון…
נדב: …אני ראיתי שזה היה קשה.
ריטה: …ציון גבוה מאוד על השקשוקה הזו, ועל כך…
חגית: די, באמת?
נדב: כן, כן, כן.
ריטה: …שאת טרחת והגעת הנה עם המחבת הזו.
חגית: כן, שזה… אתם צריכים, זה… אני כל כך שונאת לסחוב.
נדב: זה מחבת בגודל של…
חגית: אני אמרתי לה…
נדב: …כדור כדורגל!
חגית: …שאני לא הולכת להביא מחבת של מאמא.
ריטה: אני חושבת שזאת מחבת נהדרת, ולי היה מאוד מאוד טעים.
נדב: גם לי.
ריטה: …וחגית השכלת אותי, גם החליטה, גם הטריק לקיצור החליטה מי שרוצה. ובעיקר העובדה ששקשוקה טובה צריך הרבה הרבה סבלנות.
חגית: [המהום הסכמה]
נדב: נכון, כמו כל דבר, יש קיצורי דרך, אבל אין. טוב…
ריטה: אין, אין.
נדב: עד כאן "פה גדול" להשבוע הזה. ריטוש, תודה.
ריטה: תרגיש טוב, נדב.
נדב: אני, אני מרגיש נפלא, זה רק נראה כך. תודה רבה חגית.
ריטה: [צוחקת]
נדב: אנחנו מתראים ב…
ריטה: תודה חגית.
נדב: …בפודקאסט הבא שלנו, את הוידאו-קאסט אפשר למצוא באתר "מאקו", ולהאזנה לפודקאסט אפשר גם "בספוטיפיי" וגם ב"אפל"…
ריטה: האזינו…
נדב: כל חמישי.
ריטה: וספרו לנו.
נדב: בהחלט, כתבו לנו תגובות ב"אינסטגרם", מה תרצו שנדבר עליו בפרק הבא שנשוחח עליו.
ריטה: נכון, נכון.
נדב: נתראה בהמשך.
לעוד פרקים של הפודקאסט לחצו על שם הפודקאסט למטה
Comments